Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elégették Illyést

Elégették Illyést Kultúra

Vasárnap délután zenélő, táncoló, éneklő maskarások lepték el Kovászna központját, majd vígan sereglettek a művelődési házhoz, hogy elégessék Illyést.

Népes érdeklődés övezte a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesületének immár második alkalommal megrendezett farsangtemetését. A különböző jelmezekbe öltözött maszkások a Pokolsár előtt gyülekeztek, ahol farsangi játékot mutattak be a közönségnek. Onnan pedig az érdeklődő helyiekkel közösen a művelődési ház udvarára vonultak, ahol az Illyés bábú elégetésével ünnepélyesen búcsút vettek a téltől.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt követően a művelődési házban táncházzal folytatták a vigasságot, ahol a talpalávalót Iffiú Szabolcs és zenekara biztosította, a táncokat pedig a Recefice, Pitypang és Vizitke néptáncosai mutatták be.

Kérdésünkre Fülöp Csaba, az egyesület elnöke elmondta: azért élesztették újra a farsangtemetést a fürdővárosban, mert hosszú évek óta megszakadt a hagyománya Kovásznán. Céljuk, hogy ez a népszokás ismét beépüljön a köztudatba, ezzel is színesítve a fürdőváros rendezvényeinek palettáját.

Az idei akciójukat a Magyar Kormány támogatásával valósították meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük