Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Együttes-mozi együtt

Együttes-mozi együtt Kultúra

Éljék át hétfő esténként a Magyar Állami Népi Együttessel újra az elmúlt évek legjobb előadásait a karosszékből, a kanapéról vagy akár a teraszról is!

A megalapításának 70. évfordulójára készülő Magyar Állami Népi Együttes az embert próbáló időszakban is szorosan kapcsolódik közönségéhez. Előadásai a koronavírus-járvány ellenére sem maradnak el, csupán átköltöznek az online térbe. Minden hétfő este az együttes – az utóbbi tíz évének egy-egy emlékezetes előadásával – az otthonok programjait gazdagítja.

„A bemutatók célja, hogy e drámai helyzetben is megmaradjon élő kapcsolatunk a nézőinkkel és a barátainkkal – értékeli a kezdeményezést Mihályi Gábor, az együttes vezetője. – Az internet alkalmas arra, hogy eljuttassuk az általunk kiválasztott műsorokat a nagyközönséghez. Repertoárunkból úgy választottuk ki a tíz alkotást, hogy méltó módon reprezentálja az együttes sokszínűségét. A Kincses Felvidék és a Megidézett Kárpátalja esetében a tradíciót helyeztük előtérbe, míg a Szarvasének és a Hajnali hold előadásokban a szofisztikáltabb gondolatok is megjelenhetnek a hagyományos zene és tánc mellett.”

Hirdetés
Hirdetés

A moziestek kiegészítője egy különleges filmanyag. A Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című, háromrészes alkotás a társulat alapításának 65. évfordulójára készült, s a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is jelentős visszhanggal mutatták be. Az archív és élő felvételeket, interjúk széles skáláját felhasználó dokumentumfilmet a közmédia már több alkalommal is műsorára tűzte, így – a visszajelzések alapján – nemcsak a szűkebb szakmai körökhöz, hanem a szélesebb közvéleményhez is eljutott. A felvételek igazi különlegessége, hogy a filmkockákon nem csupán a jelenlegi társulat lép színpadra, hanem az egykori tagok is újra a reflektorfénybe kerülnek.

Az előadások hétfőnként 20 órakor kezdődnek, és a Magyar Állami Népi Együttes Facebook- és a Hagyományok Háza YouTube-csatornáján tekinthetők meg minden esetben a sugárzási nap éjféléig. Információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/manemozi

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük