Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Együtt várakoztak a fényre

Együtt várakoztak a fényre Kultúra

Vasárnap este sokan eljöttek Sepsiszentgyörgy főterére, hogy közösségben éljék meg az első gyertya meggyújtását a nagy adventi koszorún, közösségben ünnepeljenek, és hazavigyék a lángot.

Hirdetés
Hirdetés

Már az ünnepélyes kezdés előtt nagyon sokan forró teát szorongattak a kezükben, amit a városháza osztogatott az egybegyűlteknek. Gyertyát és kis mézeskalácsot is kapott az, aki otthonról nem hozott magával, mindehhez pedig ünnepi zene szólt. Ünnepi zsongás és a várakozás hangulata volt a levegőben.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester a kőszínpadról szólt az egybegyűltekhez. Jól rátapintott arra, mi is hozhatta ki az embereket a térre: a közös ünneplésből erőt meríthetünk, és így egymás támogatásával átjuthatunk a nehézségeken – mondta.

Takó István plébános a koszorú megszentelése előtt arról beszélt, valós dolog az életükben a sötétség, de döntenünk kell arról, hogy a sötétséggel küzdésre fordítunk energiát, vagy odafordulunk az Isten, a fény felé, az öröm, az élet felé. Tegyük ezt a mindennapokban is – biztatta a jelenlevőket. Majd meggyúlt a láng, és kézről kézre adták.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük