Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyre nagyobb az EMPTY fesztivál

Egyre nagyobb az EMPTY fesztivál Kultúra

Az idén másodszor szervezik meg Kézdivásárhelyen, a Fortyogófürdőn az EMPTY fesztivált augusztus 20. és 22. között. A fesztivált a Magyar Ifjak Kézdiszékért szervezete közel 24 szervezettel együtt – kézdi-, orbaiszéki, erdővidéki ifjúsági szervezetek– bonyolítja le.

Hirdetés
Hirdetés

Ha itt a nyár, akkor irány az EMPTY ifjúsági fesztivál, ahol kicsik és nagyok is egyaránt megtalálják a számukra érdekes programot. Annak ellenére, hogy idén másodszor szervezik, közel hetven, sokszínűbbnél sokszínűbb esemény, tevékenység, koncert és előadás kerül terítékre.

A szervezők igyekeztek úgy alakítani a programokat, hogy minden korosztályt megszólítson. A fesztiválnak van egy 0. napja is (augusztus 19.), ami igazából a szervezőknek szól, ekkor csupán 100 jegyet fognak értékesíteni, hiszen a cél az, hogy a szervező csapat bulizzon és szórakozzon egy nagyot, az igazi fesztivál péntek reggel kezdődik. Az érdekes ezzel a nappal kapcsolatosan, hogy az a száz személy, aki erre a napra is jegyet vált, ingyen fogyaszthat, bizonyos korlátokon belül.

Az augusztus 20–22. között tartó rendezvénysorozaton a bulik mellett különböző tematikájú előadásokkal is várják a résztvevőket, de lesz chill, alternatív, kulturális sátor is, ahol megyénk politikusai, köztük Tamás Sándor, Kovászna Megye tanácsának az elnöke, valamint Fejér László Ödön szenátor is előadást tartanak, de Jakab István-Barna, Kovászna Megye tanácsának alelnöke is beszélget a fiatalokkal.

A fesztiválon jelen lesz Daczó Zádor, a Macskakő Színjátszócsoport vezetője is, akinek irányításával a színházak világába nyerhetnek betekintést a résztvevők, valamint fiatal vállalkozók és színészek mesélnek a pályakezdés fontosságáról, illetve interaktív beszélgetéseket is terveznek a szervezők. A Zöld Nap Egyesület sportjátékokkal és önkéntes előadássokkal készül a fesztiválra.

A fesztivál idei egyedisége, hogy lesz techno sziget is, hiszen az utóbbi időben igen felkapott műfajjá vált ez a zenei stílus.

Erőss Rudolf, a MIK elnöke elmondta, hogy lesznek reggeli Ébreszd a lelked című gyakorlatok, meditáció, filmvetítés, önismereti játékok, lábtenisz, vidámpark, és még számos érdekes program, amelyet hétvégén fednek fel a nagyközönség előtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. augusztus 11., 9:15
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Fellépnek Tamás Sándor, Kovászna Megye tanácsának az elnöke, valamint Fejér László Ödön parlamenti képviselő is előadást tartanak, de Jakab István-Barna, Kovászna Megye tanácsának alelnöke :)))))

  • User
    Dátum: 2021. augusztus 11., 15:34
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Egyre nagyobb… kamu, szemfenyvesztes, penznyelo, s sorolhatnank a dolgokat, de h nem fesztival az biztos. Semmi eredetileg, csak mashol mar megunt dolgok masolata

  • User
    Dátum: 2021. augusztus 11., 18:44
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Szornyu allapotba jutott varosunk. Gyotrelem arra gondolni emnyire elmaradtunk Sepsiszentrgyorgy mogott. Aki hazater varosunkba csak csodalkozik az 1980-as kinezeten. 50-es evekbeli filmet lehetne forgatni barmifele nehezseg es diszlet nelkul.

  • User
    Dátum: 2021. augusztus 12., 7:01
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Rudolph a szarvas is rá jött, hogy míg az Ács árnyékában sétáltak valamikor az utcákon és éppen nem könyörögtek egy szavazatért, abból nem igazán lehet meg élni. Így loccs ide, loccs oda.” Így kell ezt csinálnie more? „. A fesztivállal semmi bajom, intézze aki s úgy ahogyan akarja, viszont, hogy a mai emberekben gerinc az nincs az is biztos!