Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyik jó buli a másik után

Egyik jó buli a másik után Kultúra

Alighogy véget ért a Szentegyházán tartott V. Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozó és Rockfesztivál, a társszervező Flagellum Dei Motorosklub máris saját jubileumi rendezvényére készül.

– Sikeres rendezvényen vagyunk túl, a szentegyházai találkozó három napja alatt, június utolsó hétvégéjén közel 8500 ember fordult meg a helyszínen. Székelyföldön kívül Németországból, Magyarországról, román kluboktól is voltak résztvevők, problémamentesen, jó időben, remek hangulatban zajlott minden, szép összeggel sikerül ezúttal is támogatni egy rászoruló családot. Évről évre, sorrendben a szervező klubok választják ki a kedvezményezettet, ezúttal a marosvásárhelyieken volt a sor, akik egy súlyos egészségügyi gondokkal küszködő kisgyereknek ajánlották fel az anyagi segítséget. A tombolán kisorsolt motorkerékpárt idén egy hölgy vihette haza Margittára – részletezte Rancz Dezső a Flagellum Dei részéről.

Hétvégén, július 28–30. között pedig már „hazai terepen”, a megszokott helyszínen, a katrosai Evita-tábor területén zajlik a 10. Csillagösvény Motorostalálkozó és Székely Hagyományőrző Tábor.
– A jubileumhoz méltó szervezéssel, újításokkal készülünk, a visszajelzések figyelembevételével alakítottuk a rendezvény arculatát. Ami változatlan: a jó zene, a családias hangulat, a gyerekbarát környezet. Négy magyarországi együttes áll színpadra, ezek egyike a Missió, amely tudtommal legutóbb 1990-ben, az úgynevezett „sarjú” koncertkor járt Erdélyben, illetve lépett fel Fortyogófürdőn, a régi rockerek még emlékezhetnek erre a bulira! Két olyan banda is zenél, amelyeket klubtagjaink erősítenek: a The Crazy Plumbers és a Flagellum, továbbá a Manomore, a Black Jack és a Rock Fanatic lesz a hangulatfelelős, érdemes előzetesen rákeresni a zenekarokra, ismerkedni a dalokkal.

A kicsik idén is kiemelt figyelmet kapnak, komoly gyereksarokkal készülnek: a Csiszár Dénes Tanműhely foglalkozásain az agyagozást, szobrászkodást is kipróbálhatják az apró alkotók. Szombaton 10 órától a már hagyománnyal bíró íjászversenyre várják a jelentkezőket, a nevezés nyitott, délben pedig színvonalas lovashuszár-bemutatót lehet majd megcsodálni. Lovaglási lehetőség, jurtaállítás is lesz, ahogyan már megszokhatták a látogatók.

Tudni kell azt is, hogy ez az első alkalom, amikor a tábor söre az „igazi” csíki lesz, továbbá az ételkínálat is javul: sokszínűbb, minőségibb fogásokat, valódi házias konyhát kínálnak majd. A belépő ára szokás szerint tartalmazza a sátorhelyet is – osztotta meg a tudnivalókat Rancz Dezső, azzal zárva beszélgetésünket: nem csupán motorosokat várnak, a rendezvény nyitott mindenki számára, aki szereti a minőségi zenét, baráti, családias környezetet, érkezzen kerékpárral, szekérrel vagy alkalmival (a busz is megáll a táborhely bejáratánál)!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük