Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyéves a Múltunk nyomában

Egyéves a Múltunk nyomában Kultúra

A Lemhényi Ifjúsági Szervezet (LISZ) egy éve indította útjára a Múltunk nyomában című kisfilmsorozatát. Ez idő alatt a sorozatból 13 rész került nyilvánosság elé. Az ifjúsági szervezet azt ígéri, folytatják a munkát.

Tavaly márciusban a LISZ és a Magyar Ifjak Kézdiszékért (MIK) egy közös projektbe fogott: Múltunk nyomában cím alatt lemhényi, idős személyekkel készítettek riportfilmeket. Az egy esztendő alatt 13 epizódot forgattak le, ezek között olyan is van, amelyet 186 ezren néztek meg.

Hirdetés
Hirdetés

A filmkészítés ötletét az Erdővidék 100 arca című riportsorozat adta a fiatalok számára. Úgy gondolták, Lemhényben is vannak olyan idős személyek, akik saját történetükkel gazdagíthatják közösségük történelmét. A fiatal operatőrök elmondták, megtiszteltetésnek érzik, hogy az öreg bácsik és nénik megosztják velük életük fájdalmas, küzdelmekkel teli vagy éppen boldog pillanatait.

Az ifjúsági szervezet célja, hogy minden lemhényi idős emberrel elbeszélgessenek. Folyamatosan keresik azokat, akik hajlandóak az életútjukról mesélni.

– Kell egy emlék, egy mozzanat, egy örök tanulság. Ahhoz, hogy megérthessük a jelenünk, ismernünk kell történelmünk – vallják a LISZ elhivatott fiataljai.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. március 29., 9:31
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nem idős bácsik, nénik, hanem idős személyek, emberek, lakosok, hogy ne is mondjam, idős hölgyek és urak is lehetnének, de köztérben ez az idős bácsik-nénik kifejezés el kellene tűnjön a közbeszédből. Nem csak húszévesek fogyasztják a sajtót, sőt éppen fordítva. Így például a hetvenéves olvasónak nem bácsi az illető.