Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy KaPoCs tíz éve

Egy KaPoCs tíz éve Kultúra

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a pécsi Határokon Túli Magyarságért Alapítvány KaPoCs elnevezésű programja tíz éve indult, ezt idén ünnepi eseménnyel idézi fel a két intézmény.

A programnak a közösségi „terepmunka” módszereinek bővítése, fejlesztése, a magyar tárgyi és szellemi örökség megőrzésének szakmai segítése a célja. Tartalma a KaPoCs, illetve a Táj és Ház elnevezésű csernátoni és pécsi táborokban valósult meg előadásokkal, kiállításokkal, nyitott alkotó foglalkozásokkal, amelyekben mindig lényeges szerepe volt és van a helyi kultúra megnyilvánulásának és a helyi közösségek megszólításának.
Az ünnepi alkalom visszatekintés az elmúlt évtizedre, a korábbi évek eseményeinek vetített képes megjelenítése, a Kép a képben óriásfotó-kiállítás újbóli megnyitása és a Terítéken című, a hétköznapi és ünnepi étkezés kellékeit bemutató kiállítás, mindez zenés programokkal, előadásokkal, interaktív játékokkal fűszerezve. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló esemény július 1-én, vasárnap 16 órakor kezdődik az idén 45 éves Haszmann Pál Múzeum kertjében. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki az elmúlt tíz évben közreműködött a programsorozatban, illetve minden érdeklődőt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük