Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy éve nyílt meg

Egy éve nyílt meg Kultúra

A múlt értékeinek megőrzése mellett a jelen vívmányainak megismertetése és a jövőbetekintés szándéka vezérelte Puskás Attila biológust és Csáky Ernő mérnök–tanárt, amikor nekifohászkodtak a Puskás Tivadar Távközlési Kismúzeum megalapításához, mely egy esztendeje nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.

A Puskás Tivadar Szakközépiskola épületében 160 négyzetméteren működő intézmény alapját a Csáky Ernő által hozzávetőlegesen 40 év alatt összegyűjtött távközlést és szórakoztatást szolgáló eszközök, valamint a Puskás Attila kutatásai eredményeként létrejött dokumentációs anyag képezi. A kiállított tárgyak között pedig a telefonoktól, távírógépektől és morzebillentyűzettől kezdődően, a lemezjátszón, illetve rádió- és tévékészülékeken keresztül a kezdetleges számítógépekig több minden fellelhető. Szellemi értéküket a működőképességük is emeli.

A múzeum megálmodói és létrehozói a modern technika vívmányait is bevetették annak érdekében, hogy a diákok számára is vonzóvá tegyék az idelátogatást. Így a feliratozáson és szóbeli ismertetésen túl, számítógépeket is igénybe vehetnek a látnivalóval kapcsolatos tájékozódás érdekében.

Az évfordulós ünnepség október 20-án, pénteken 16 órakor kezdődik a múzeumnak otthont biztosító szakközépiskolában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük