Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy életforma bizonyítéka

A tavalyi budapesti vadászati világkiállításon bemutatott Kárpát-medencei Vadászati Értéktár kissé más formában mostantól a Székelyföldi Vadászati Közgyűjteményt gazdagítja. A kiállítás megnyitójára kedd este került sor a Vadon Egyesület székhelyén.

Hirdetés
Hirdetés

A Kárpát-medencei Vadászati értéktár a Vadon Egyesület koordinációs munkájának köszönhetően jött létre, a Magyarországról és a magyarlakta területeket is magába foglaló szomszéd országokból származó gyűjteményben értékes kiadványok másolatai, a vadászviselet darabjai, fegyverek, más eszközök és dokumentumok kerültek a világkiállítás látogatói elé. Ezek egy részét a rendezvény lejárta után azonnal visszaszolgáltatták a tulajdonosoknak, azonban a Budapesten bemutatott anyagot, tárgyakat és szövegeket a korábbi kiállítási anyag szakértői, Kinda István és Baróti Hunor közreműködésével a székelyföldi közönség is láthatja egy állandó kültéri kiállítás pannóin, mely a Bene-ház udvarán kap helyet.

– Ezt látván a nézők rájöhetnek, hogy a magyarságnak a vadászat nem egy hobbi, hanem életforma volt – fogalmazott Demeter János ügyvezető igazgató, aki elmondta, az a szándékuk, hogy még az idén elviszik a tárlat anyagát a Vajdaságba és Muravidékre, jövőre pedig Horvátországba és Felvidékre.

Hazakerült Budapestről a vadászati értéktárnak helyet adó, Damokos Csaba sepsiszentgyörgyi dizájner által tervezett, fából készült pavilon is. Ezt újra felállítják Sugásfürdőn, az évek óta használaton kívül álló kerek medence területén. Egy a természettel elnevezéssel interaktív látogatóközpontot alakítanának ki benne, itt bemutatnák Háromszék természeti értékeit, különböző élőhelyeit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük