Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dzsembeztek és darbukáztak

Dzsembeztek és darbukáztak Kultúra

A hétvégi délutánokon a sepsiszentgyörgyi főtéren élénk ritmust diktált a Comon program nyitányaként ütőhangszerekkel kivonuló Learn2drum dobiskola. Bárki kipróbálhatta a dzsembét, cajont, darbukát, guirot, csörgőcskéket, shakereket.

Hirdetés
Hirdetés

Másfél hónapja indult a dobiskola Szentgyörgyön, melynek keretében a marosvásárhelyi illetőségű, ütőhangszeresként zenekonzervatóriumot végzett Kiss Levente Fekete Lovas Zsolt színésszel együtt tanítja a tinédzsereket a ritmusokra. Szombaton és vasárnap délután azonban bárki megfoghatott egy vagy akár többféle dobot is, és gyakorolhatta Kiss Leventével az egyszerűbb ritmusokat, majd, ha elég kitartónak bizoyult, a bonyolultabbakat is. Óvodások, tinédzserek és érettebb korúak is vállalkoztak arra, hogy beszállnak az ütőhangszeres csapatba, anyuka is példát mutatott bátortalan fiának. Szombaton a változatosság kedvéért a House of Pioneers szentgyörgyi zenekar gitárosai szolgáltattak a dobpergéshez zenei aláfestést.

Az október 9-től 11-ig tartó őszi vásár miatt jövő szombaton és vasárnap szünetel a szabadtéri dobiskola, az azt követő két hétvégén azonban ismét ki lehet próbálni a világ különböző tájairól származó ütőhangszereket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük