Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Díjazták Vargyasi Leventét

Díjazták Vargyasi Leventét Kultúra

Háromszéki filmes nyerte idén a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny dokumentumfilmes kategóriáját. Vargyasi Levente rendező-operatőr, fotográfus (képünkön), a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa a Tehenesek című dokumentumfilm képi világával érdemelte ki a rangos szakmai díjat.

A második alkalommal megrendezett Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait csütörtök este Budapesten, a Pesti Vigadóban adták át. A hat kategóriában meghirdetett megmérettetést a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája rendezték meg, együttműködésben a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel.

– Nagy elismerés számomra ez a díj, ugyanakkor visszajelzés, hogy jó úton járok. A dokumentumfilmet fontos kifejezőeszköznek tartom, a Tehenesek című filmünkkel egy már-már eltűnőfélben levő világot rögzítettünk – fogalmazott Vargyasi Levente a díjkiosztót követően, aki azt is elmondta, jelenleg a cukorrépa-termesztés helyzetét felgöngyölítő dokumentumfilmen dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

Nagyjátékfilm, tévé-, dokumentum-, természet- és kisjátékfilm, valamint diákfilm kategóriában adtak át díjakat. A dokumentumfilm kategóriában 13 operatőr versenyzett, a Koltai Lajos rendező-operatőrből, Kende János operatőrből, Lajos Tamás operatőr-producerből, Káel Csaba rendezőből és Pados Gyula operatőrből álló zsűri a Vargyasi Levente által jegyzett dokumentumfilm képi világát tartotta a legjobbnak.

A Teheneseket korábban a Lakiteleki Filmfesztiválon és a bukaresti Docuart fesztiválon is díjazták

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük