Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Debüt díj Borcsa Imolának

Debüt díj Borcsa Imolának Kultúra

Az írószövetség bukaresti székházában pénteken délben ünnepélyes körülmények között osztották ki 2019 irodalmi díjait. A járványügyi kényszerhelyzet miatt közönség nélkül, de a Román Televízió (TVR) által filmezett gálán adták át a díjakat az írószövetség elnökének, Nicolae Manolescunak, valamint a zsűrinek a jelenlétében.

A díjazottak között van Borcsa Imola Kézdivásárhelyen élő novellista, akit a tavaly megjelent Magnebéhat című könyvéért az elsőkötetes szerzőknek járó, komoly szakmai elismerésnek számító Debüt díjjal jutalmazott az Írószövetség.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar próza napján, február 18-án városunkban nagyszámú közönség előtt bemutatott kötet közös kiadásban jelent meg a budapesti Napkút és a kolozsvári Erdélyi Híradó Kiadónál, és kedvező fogadtatásban részesült a Helikonban és a Székelyföldben. Ez utóbbi júliusi számában Biró Mónika Anita így méltatta a Magnebéhatot: „Végső soron kifejezetten érdekes élmény volt pletykát szépirodalomként olvasni, s úgy gondolom, a szerző sikeresen vette a feladatot, a kísérlet eredménye pozitív lett. Egy közösség életé­nek történéseiről az emberi (szóbeli) kommunikáció egyik legtermészetesebb formájában olvashatunk, és ez valahogyan megnyugtatóan hat.”

A kötet megvásárolható a kézdivásárhelyi könyvterjesztőknél is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások