Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

DbutanT2021 októberben

Kiválasztotta a drámai szövegeket elbíráló zsűri az öt döntős pályakezdő drámaírót az októberben zajló, idén hatodik DbutanT2021 Fesztiválra. A kiírásra 32 személy jelentkezett 34 drámai szöveggel.

Hirdetés
Hirdetés

Idén a DbutanT Fesztivált immár hatodik alkalommal, új és összetett formátumban rendezik meg, de megőrzik az eddig megszokott tematikus műhelyeket. A versenyben maradtak: Ioana Sileanu – „Pe malul celălalt” (A túlsó parton), Cornelia Iordache – „N-am șterge nimic„ (Nem törölnék semmit) és „Cordonul ombilical” (Köldökzsinór), Ilinca Danciu – „Nu ne mai întoarcem acasă” (Nem térünk többé haza), Cleopatra Constantinescu – „Discopatie” (Diszkopátia) és Oana Hodade – „Scene din viața familiei Stuck” (Jelenetek a Stuck család életéből).

Nevezni lehetett életkori megkötés nélkül bárkinek, akinek a drámai szövegét még nem mutatták be romániai színpadon. A zsűri tagjai: Székely Csaba, Elise Wilk, Boros Kinga, Ionuț Sociu és Gabriel Sandu.

Az öt döntős szeptember 1–7. között Konstancára megy, ahol a Székely Csaba által vezetett kreatív írótáborban vesznek részt. Ebben az időszakban mind az öt döntős ugyanazt a címet viselő szöveget ír A kastélynál, történet öt képben címmel. A konstancai alkotótáborban írt szöveg alapján a végső győztest is kijelölik a versenyben maradt öt közül. A nyertes szöveget a pályakezdő rendezők színpadra állítják az árkosi Szentkereszty-kastélyban, a fesztivál kollektív alkotás szekciójának keretében.

A DbutanT2021 Fesztivált az AFCN és Kovászna Megye Tanácsa támogatja, és az Andrei Mureșanu Színház és a Konstancai Állami Színház partnerségében valósul meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük