Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dandelion a Flown

Dandelion a Flown Kultúra

A Flow2 Nemzetközi Mozgásszínház Fesztiválon résztvevő athéni Onasis Cultural Centre jóvoltából ismét egyedi élménnyel gazdagodott Sepsiszentgyörgy művészetkedvelő és az új befogadására nyitott közönsége. A Dandelion címet viselő darab zárójelenete után, a második előadáson is zsúfolásig megtelt nézőtéren felzúgó taps pedig azt jelezte, hogy az előadás elnyerte a nagyérdemű tetszését.

Nehéz feladatra vállalkozott a Londonban élő és alkotó Hannes Langolf és Ermira Goro táncművész- és rendezőpáros, amikor megszületett bennük az elhatározás, hogy színpadra álmodják a Dandeliont. Saját bevallásuk szerint ugyanis a velük kiegészülő szereplők történeteiből állt össze, az át- és megélt élményeikből van összegyúrva.

Olyan fájdalmas őszinteséggel és szenvedélyes kitárulkozással, ahogy ők tették, különben is csak önmagunkról vallhatunk. A sorsunkról, mely talán előre meg van írva, de vajon sejtjük-e, hogy mi a küldetésünk? Hogy a lét nagy könyvében nekünk melyik bekezdés megírása jutott? Ha pedig igen, akkor elfogadjuk-e, ami ránk ki van szabva?

Másokban lehet, hogy nem ezek a kérdések fogantak meg a mű megtekintése alatt, de az bizonyos, hogy mindannyian át szeretnénk lépni korlátainkat, és vágyakozunk a boldogság után. A fellépő művészek pedig ezt élményszerűen meg is fogalmazták – testbeszéddel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük