Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cuki csapat, pattanj lóra!

Cuki csapat, pattanj lóra! Kultúra

Hétfőtől vasárnap reggelig, június 28-a és július 4-e között a Benedek-mezőn táborozik a Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesülete, pontosabban 38 gyerek és 15 felnőtt (egész családok is jönnek) immár huszadjára.

Hirdetés
Hirdetés

1999 óta minden évben kimaradhatatlan nyári program az egyhetes tábor az egyesület életében, de még az egyesület „fiatalkorában” erőforrás-hiány miatt, majd tavaly a járvány miatt mégis becsúszott egy-egy szünet. A megszokott menetrend szerint a nap reggel 7-kor közös tornával kezdődik, majd reggelivel és csoportfoglalkozásokkal folytatódik. A délutánokat extra programokkal színesítik, idén ezek közé egy mozizás, a Homoródalmási-barlangban tett látogatás, strandolás, a Free Adventurers motoros egyesület és a Sepsiszentgyörgyi motoros közösség jóvoltából egy motorozás fér be.

Az idei tábor különlegessége, hogy a lovászat, lovaglás lesz a középpontban minden nap, illetve önvédelmet is tanulhatnak a gyermekek Szőke Attila jiujutsu-oktatótól. Nem maradhatnak ki az orvosi előadások és vizsgálatok sem: Halmágyi Ildikó és Demeter Orsolya diabetológus szakorvosok áldoznak időt erre, illetve Albert András szemfenék-vizsgálatot végez minden résztvevőnél.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük