Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csomakőrös a Csoma-napok színtere

Csomakőrös a Csoma-napok színtere Kultúra

Idén 32. alkalommal rendezik meg az Idők arcai című konferenciát Csomakőrösön, a Csoma-napok keretében. A július 1-je és 3-a között zajló rendezvénysorozat megnyitóján Gyerő József, Kovászna város polgármestere és Gazda József, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület elnöke szólaltak fel.

Hirdetés
Hirdetés

Gazda József megnyitó beszédében kiemelte, ez az első olyan konferencia, amely Kőrösi Csoma Sándor szülőfalujában zajlik. Témáit tekintve a magyar múlt különböző vetületeit vizsgálja, olyan kérdésekre keresve a választ: kik vagyunk, honnan jöttünk? Idén 29 előadóval találkozhatnak az érdeklődők, továbbá a tudományos konferenciákon túl színes programkínálat várja őket. A rendezvény évről évre nagyobb látogatottságnak örvend, a résztvevők közös célja Kőrösi Csoma Sándor szellemiségének továbbéltetése.

A Kőrösi Csoma Sándor Alapítvány 1990. óta létezik, aktuális céljai között szerepel egy múzeum és dokumentációs központ kialakítása Kovásznán. Ezzel kapcsolatban kezdetét vették a munkálatok, helyi tervezők közreműködésével, számolt be Gyerő József polgármester. A szervezők jövőre már ott szeretnének helyet adni az eseménynek. A Csomak-napok részletes programját tegnapi lapszámunkban közöltük.

Ráduly Orsolya

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük