Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Családi batyus piknik

Családi batyus piknik Kultúra

Május 24-én a szentbenedeki Kornis-kastélyban kezdődik, majd május 26-án és 27-én Zabolán, Miklósváron, Gyaluban, Marosvécsen és Maroshévízen folytatódik a PIKNIK – Nyitott Kastélyok Hete című rendezvénysorozat, amellyel a Kastély Erdélyben Koalíció a nemzetközi Private Heritage Week elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozik.

A kezdeményezés célja a magánkézben levő kastélyok, kúriák megnyitása a nagyközönség előtt. Erdélyből hat, Háromszékről két kastély vesz részt a programban, melynek központi eleme egy családi batyus piknik, amelyen a látogatók közösen fogyasztják el a magukkal hozott elemózsiát.
A zabolai Mikes-birtokon május 26-án 11 órakor kezdődnek a gyerekprogramok (kincskeresés, arcfestés, papírmakett- és mézespogácsa-készítés, Playmobil vonatozás és hajózás, mesefoglalkozás, nemezelés, pónilovaglás és -simogatás, kürtőskalács-műhely stb.), 12 órától reneszánsztánc-oktatást tartanak, 13 órától lehet kipakolni a családi batyuból. Május 27-én 18 órától Rosanne Philippens hegedűkoncertje várja az érdeklődőket.
A miklósvári Kálnoky-kastély ugyancsak május 26-án, de 10 órakor pónis szekerezéssel és más, gyerekeknek szóló foglalkozásokkal, illetve kastély- és kiállításlátogatással kezdődik a program, a népi táncok oktatását 14 órától követi a családi batyus piknik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük