Felhívás!

Claribella egyre népszerűbb

Claribella egyre népszerűbb Kultúra

A Molnár Ferenc Üvegcipő című drámája alapján írt Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című színpadi mű egyik szereplője kilépett a színfalak mögül, és influenszerként lépett fel a világháló videomegosztós oldalaira. Székely Claribella a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház művésznője, Benedek Ágnes által tudta ezt megtenni, aki alakját és hangját kölcsönözte neki. A színésznővel készült interjúnkat olvashatják.

– Hogy kezdődött influenszeri karrierje?

– Az első felvételek az öltözőben születtek. Ezeken mi jól szórakoztunk, de nem gondoltam, hogy feltétlenül közönség elé kell kerülniük. Claribella azért került ki most a világhálóra, mert sokan biztattak, de egy humorista barátom és Radu Afrim véleményét is kikértem. Szerettem volna egy kis vidámságot vinni az emberek otthonába. Ahhoz viszont, hogy felkerüljenek az újabb epizódok, fontosnak láttam megmutatni, hogy ennek van egy előtörténete. Ez az egész azonban nem történt volna meg – mármint a kilépés a világhálóra és annak a következményei –, ha nincs a járvány.

Korábban főleg Szalma Hajnalkával volt közös szórakozásunk a videokészítés. Mostanában a férjem az operatőr, a jelenetek ugyanúgy improvizáción alapulnak. Játék most is, de elkezdtük komolyabban venni.

– Milyen karakter Székely Claribella?

– A darabban ő a bordélyház egyik szereplője, és az ott működő filmklubban Lars von Trier-filmeket elemez. Egy nagyszájú csaj, akinek általában nagyon határozott véleménye van mindenről.

– Sohasem volt komoly szándéka műszempilla-feltevést tanítani? (Claribella többek között életmód- és sminktippeket ad)

– Nem. Claribella egy szerep, személyisége, alakja nemcsak az én választásaimnak, hanem a rendezői instrukcióknak is köszönhetően alakult így. Ami pedig a témákat illeti, volt már kísérletem arra, hogy komolyabb területekre evezzek, mint például a környezettudatosság vagy a meditáció, valószínűleg még lesznek is. Mostanában a férjemmel beszélem meg a kitárgyalandó ötleteimet.

– Milyen jövőt jósol Claribellának? Népszerűsége egyre nő…

– Ezt nem tudom még megmondani. Törekszem arra, hogy ne vigyen el a gépszíj. A barátaim tanácsára tettem fel a videókat a YouTubera, de ha azokat nem osztjuk meg valamelyik más felületen is, akkor nem sokan találják meg. Ezért vagyok jelen Claribellaként az Instagramon, s most már a Facebookon is, de Claribella nem én vagyok. Tulajdonképpen ez egy kísérlet, tapogatózás, ismerkedés a vloggerséggel.

– Naponta hányszor jut eszébe e szerep?

– Néha bosszantóan sokszor. Volt, hogy már kicsit megharagudtam Claribellára, mert tulajdonképpen én vágyom arra, hogy kevésbé legyek aktív a világhálón, de ő követeli a folyamatosságot. De továbbra is egy szuper játék marad számomra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.