Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cey-Bert Háromszéken

Erdélyi körútja során, Püski István kiadótulajdonos kíséretében, a héten ismét megyénkbe látogat Cey-Bert Róbert Gyula 56-os forradalmár, író, gasztronómus. Ez alkalomból a Végvári oroszlánok, valamint a Nincs más út csak a szabadság című regényeit mutatják be.

A Végvári oroszlánok az általa írt Magyar–török trilógia második könyveként jelent meg 2016-ban, a nemzeti ügyet önzetlenül szolgáló Püski Kiadónál. Cselekménye a végvári harcok kegyetlen világába nyújt betekintést. Elolvasván megismerhetjük annak rettenthetetlen, a hazáért életüket kockáztató bajvívó hőseit, illetve átélhetjük velük „a rajtaütések fortélyosan végrehajtott mozgalmas történeteit.” Ugyanakkor kiderül, hogy „a véres rajtaütések kíméletlen oroszlánküzdelmében a magyar és a török vitézek lelkéből idővel kiégett a gyűlölet salakja, jobban megismerték egymást, megtanulták tisztelni egymás vitézségét.”

A Nincs más út csak a szabadság a már említett trilógia harmadik köteteként látott nyomdafestéket, és érdekfeszítő módon tárja elénk Bocskai István, valamint Bethlen Gábor győztes szabadságharcának fordulatokban gazdag, fájdalmasan szép történetét. Dr. Csámpai Ottó, a Nagyszombati Egyetem docense szavaival élve, ez a könyv arra is rádöbbent, hogy „a nemzetnek, mint sorsközösségnek a lényegi tartalma nem más, mint közös célok, közös érdekek megvalósítására való törekvés.”

A szerzővel szeptember 22-én Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Házban, 23-án Baróton a múzeumban, 24-én Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumban és 25-én Kovásznán, a művelődési házban találkozhat a nagyérdemű, 18 órától.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük