Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Catherine Deneuve kórházba került

Catherine Deneuve kórházba került Életmód

A 76 esztendős Catherine Deneuve-öt tegnap kórházba kellett szállítani, ugyanis ischemiás érkatasztrófát szenvedett. A színésznőnek néhány napig még pihenésre van szüksége.

Hirdetés
Hirdetés

Legelőször a hírt a francia Le Parisien lap hozta le, akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy a színésznőt súlyos állapotban vitték kórházba. Úgy fogalmaztak, hogy stroke-ot kapott, később, szerda este azonban a családja egy közleményt adott ki az állapotáról, amit az ügynöke, Claire Blondel közölt a francia AFP hírügynökséggel. Mint kiderült, mini stroke-nak is hívott ischemiás érkatasztrófát szenvedett.

Az MTI azt írta, a család és az ügynök által használt fogalmak alapján a francia hírügynökség szerint nem lehet biztosan megmondani, mi történt Catherine Deneuve-vel. A legkevésbé súlyos esetben a filmsztárnál átmeneti keringési zavar, azaz tranziens iszkémiás attak – rövidítve TIA – lépett fel, amely az agyi érkatasztrófa enyhébb és átmeneti formája, és amit a stroke-hoz hasonlóan a vérkeringés leállása okoz, de a rövid ideg tartó tünetek maradéktalanul eltűnnek. Ugyanakkor a TIA is sürgős ellátást igényel, mert jelentősen növeli a következő napokban az agyvérzés kockázatát.

Várhatóan néhány napon belül kiengedik a kórházból, a családja azt nem árulta el, pontosan melyik intézményben ápolják, csak annyit lehet tudni, hogy valamelyik párizsi létesítményben ápolják.

 

(nlc.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük