Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

CAMP Sepsiszentgyörgyön

Augusztus 21–26. között nemzetközi mozgásművészeti és kortárstánc táboranak ad otthont Sepsiszentgyörgy. A CAMP – Contemporary Artistic Movement Platform elnevezésű rendezvénysorozaton neves hazai és külföldi koreográfusok oktatnak majd, a szervezők mintegy hatvan résztvevőre számítanak.

A CAMP mind Romániában, mind Közép-Európában egyedi kezdeményezés, hiszen 6 napon át 10 nemzetközi és hazai szinten elismert koreográfus tart több mint 30 óra workshopot. Emellett sor kerül közel 10 utcai performanszra, villámcsődületre, live act-ekre, nemzetközi szabadtéri filmvetítésekre, de jazzkoncert és DJ-buli is szerepel a programban. Meghívott koreográfusok és oktatók: Stela Stefou (GR), Arcadie Rusu (RO), Ioana Marchidan (RO), Márta Ladjánszki (HU), Dávid Dabóczi (RO), Rita Góbi (HU), Andor Rusu (HU), Andreea Gavriliu (RO), Luiza Zan (RO), Attila Bordás (RO). Meghívott alkotók: Luiza Zan, Zsolt Varga, Studio M, Famous Art, MC Slowmotion, Traila, Küb_Beat.

A szervezők három csoportba várnak jelentkezőket. A kezdő csoport mindenki számára nyitott, akinek még nem volt különösebb kapcsolata a kortárs tánccal, de érdeklődik vagy a táncot hobbiként műveli. A középhaladó csoport olyan résztvevők számára lett kitalálva, akiknek a tánc terén van valamilyen tapasztalatuk (nem feltétlenül kortárstánc), illetve azok számára, akik a jövőt illetően magasabb szinten szeretnék azt művelni. Ebbe a csoportba olyan résztvevőket várnak, akik a különböző mozgásművészeti irányokban, testi kifejezésmódokban jártasok, például színészeket, színészhallgatókat, kezdő táncosokat stb. A haladó csoport azoknak szól, akik a tánccal profi szinten foglalkoznak és elmélyültebb mozgás- vagy táncművészeti ismeretekkel rendelkeznek. Ebbe a csoportba táncosok, balettintézetiek, performerek, koreográfusok, koreográfia-szakos hallgatók jelentkezhetnek.

A részvételi díj 200 lej, ebben bennfoglaltatik a napi ebéd ára, illetve a szállás költsége. A elszállásolás 4–5 ágyas bentlakásszobákban történik. A helyek száma korlátozott, minden csoportban maximum 20 résztvevőt tudnak fogadni. A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A regisztrációval és a táborral kapcsolatos további tájékoztatás a CAMP Facebook-eseményén érhetők el.

A CAMP szervezője a Kónya Ádám Művelődési Ház (Sepsiszentgyörgy). Művészeti vezetője: Bordás Attila koreográfus és rendező.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük