Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Buszból könyvtárat varázsoltak

Buszból könyvtárat varázsoltak Kultúra

Egyedi ötletet valósított meg a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház. Egy roncsnak szánt autóbuszból alakítottak ki mobil könyvtárat az intézmény előtt.

Hirdetés
Hirdetés

A román kultúra napján jött az ötlet, hogy a színház egy régi, használaton kívül helyezett, roncsprogramra ítélt autóbuszát mentsék meg, úgy, hogy azt a közösség szolgálatába állítják. Igaz, nem rendeltetésszerűen, hanem könyvtárat alakítva ki benne – tájékoztatott Ana Maria Popa, a színház vezetője.

Mint mondta, a kisbusz, amit már régóta nem használnak, új életet kap azáltal, hogy megváltoztatják a szerepét. Mivel nehezen lehet román nyelvű könyveket találni Sepsiszentgyörgyön, azt találták ki, hogy bárki bevihet, illetve elvihet könyvet a mobil könyvtárból.

Az igazgatónő elmondta: két éve mintegy négyezer könyvet gyűjtöttek a kommandói iskolának, így bízik benne, hogy ez a kezdeményezés is sikeres lesz. Ezúton is felhívja a figyelmet, hogy várják a jó állapotban lévő, román nyelvű könyveket, kiadványokat a könyvtár részére. Aki támogatja a kezdeményezést, ingyen színházjegyet vagy bérletet kap a társulattól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük