Felhívás!

Budapest Wild Side

Budapest Wild Side Kultúra

Az Erdélyi Művészeti Központ és a Kónya Ádám Művelődési Ház vetítéssel egybekötött felolvasóestet szervez ma 19 órától az EMŰK kiállítótermében. Az előadók saját szerzeményükből olvasnak fel, verseket is mondanak, amelyet vetítés és zenei aláfestés kísér.

Mi történt a galambokkal a Kodály köröndön? Mit csinál egy kislány, mikor nem tud átjutni a túloldalra? Rákosrendezőn, a pályaudvaron átsétál egy varázsló. Vagy ez már csak a mi fejünkben játszódik le? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az előadók, akik novellák, versek, képek és dalok segítségével válaszolják meg ezen kérdéssorozatot.

Karafiáth Orsolya író, költő, publicistát talán nem kell bemutatni, járt már Sepsiszentgyörgyön, a PulzArton. Eddig épp tíz könyve jelent meg, négy verseskötet, négy regény, és két novelláskötet. Mindig az összművészet elkötelezettje volt. Dalszövegeket is jegyez, Koncz Zsuzsától Takáts Eszteren át Charlie-ig. Musicaljét, a Macskadémont 2018-ban mutatta be a Budapesti Operettszínház. Erdélyben legutóbb a Four Bones harsonaquartettel járt.

Legát Tibor újságíró, Budapest közlekedésének szakértője, több nagysikerű közlekedéstörténeti könyv szerzője, a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik kultzenekara, a Kézi-Chopin énekes-szövegírója volt, később is több zenekarban énekelt. Az utóbbi tíz évben egy furcsa világba zuhant bele: egy kiszuperált magyar popsztár történetét zenéli-énekli-írja Lou Reed és a Velvet Underground magyarra fordított dalainak segítségével.

Ezen az estén Orsolya a szövegekért, Tibor a dalokért felel. „Nem lesz olyan sötét kép, mint a cím sugallná: szerelem, a város történetei, gyerekkor és álmok – kinek mi a vad és mi az erős” – vallják a meghívottak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.