Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Búcsúra készülnek

Búcsúra készülnek Kultúra

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony, vagyis Szűz Mária születésének napján tartják Zágonban a búcsút, ám ez alkalommal kettős ünnep lesz, ugyanis a három hónap alatt felújított templomot újra megáldják.

Hölgyes Pál-Zsolt zágoni katolikus plébános elmondta: az 1822-ben épült templom teljes körű belső felújítása június elején kezdődött.

– Először festett ablakokat készíttettünk a kézdivásárhelyi Tódor Előddel. Azért láttuk fontosnak az ablakcserét, mert pár éve a kormánynál pénzt pályáztunk és nyertünk korszerű fűtésrendszerre, de szigetelési gondok voltak. A belső munkálat során új padlót tettünk, új padokat készítettünk, megtisztítottuk az oltárképet, újrameszeltük a falakat, villanyhálózatot cseréltünk stb. – részletezte a plébános.

A kivitelezést a megyei tanács 30 ezer lejjel támogatta, de segített a kézdivásárhelyi Zarah Moden és New Fashion is, ugyanakkor egy „névtelen” támogató (akinek a plébános majd személyesen megköszöni) 16 köbméter betont ajándékozott, míg a költség többi részét a kisebb-nagyobb szponzorok mellett a zágoni plébánia állta saját bevételéből. A templom újra megáldása, illetve a búcsús szentmise 12 órakor kezdődik. Nm. és ft. Tamás József püspök celebrálja a kerület papságával, melyen közreműködik a búzásbesenyői vegyeskar.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük