Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bolonduljunk a könyvekért!

A könyvkedvelők nagy örömére Sepsiszentgyörgyre látogat a Könyvturi | élőKönyvtár. A Mikes Kelemen Líceum Diáktanácsa (MKDT) december 22-én 11–20 óra között valósítja meg az EMKISZ kihelyezett rendezvényét a Szimpla kávézóban.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) három alkalommal szervezte meg idáig Kolozsváron a Könyvturi | élőKönyvtár eseményt. Mivel a rendezvény igen nagy népszerűségnek örvendett a kincses városban, ezért a szervezők Erdély több városában is elkezdték szervezni.

A tervezett rendezvény két fő programpontra oszlik. Az egyik a Könyvturi, ennek keretében a megunt, nem használt könyveket cserélhetik el a látogatók olyan kötetekre, amelyeket szívesen forgatnának. A turi nem feltétlenül cserealapon működik, az is elvihet könyveket, aki nem hozott, a lényeg, hogy minden könyv megtalálja a helyét valakinek a könyvespolcán. Az esemény végén megmaradt köteteket jótékonysági célra ajánlják fel a kommandói Horn Dávid Általános Iskola számára.

A rendezvény másik alapprogramja az élő könyvtár, amely ugyanúgy működik, mint egy átlagos könyvtár: az olvasók rövid időre kikölcsönöznek egy „könyvet”, ám az élő könyvtárban a könyvek élő személyek, és a „könyv” és olvasója között személyes párbeszéd folyik. Az MKDT által szervezett élőKönyvtár tematikája a személyi sztereotípiákra épül, a meghívottak között színész, lelkész, újságíró és japán nemzetiségű élő könyv is szerepel. A rendezvényre ellátogatók frissíthetik könyvtárukat, személyesen találkozhatnak a sztereotípiáikkal. Mindezek mellett gyerekkuckóval, chill-sarokkal és a Kulturális Ifjúsági Filmnapok dobogós filmjeinek vetítésével várják a résztvevőket. A belépés ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük