Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták az István, a király rockoperát Sepsiszentgyörgyön

Bemutatták az István, a király rockoperát Sepsiszentgyörgyön Kultúra

Sepsiszentgyörgyön székelyföldi, erdélyi előadókkal mutatták be az államalapítás ünnepén az István, a király rockoperát.

Hirdetés
Hirdetés

A székelyföldi nagyprodukció – melyre zsúfolásig megtelt a Sepsi Aréna – a magyar és a székely himnusszal zárult. Utóbbinak először hangzott el a szimfonikus zenekarra hangszerelt változata.

A csütörtökön tartott nyilvános főpróba és a péntek esti bemutató után még négy alkalommal áll közönség elé a produkció mintegy 250 előadója. Valamennyi előadásra már július végén elkeltek a jegyek.

A péntek esti bemutatón élőben zenélt a térség legjobb zenészeiből összeválogatott rockzenekar, mellette szimfonikusok, mögötte egy csaknem száz tagú kórus, előtte pedig egy több mint hetven tagú tánckar lépett fel.

Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jött létre Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A produkció szereplőit szakmai zsűri válogatta ki.

A rockopera székelyföldi bemutatását Szilágyi Zsolt Herbert, a helyi Vox Humana kórus karnagya, a helyi Művészeti Népiskola könnyűzene, ének és zongora szakos tanára kezdeményezte és ő volt a produkció zenei igazgatója is. Az előadást Orza Călin rendezte.

(MTI, fotó: Facebook/István, a király – Székelyföldi Nagyprodukció)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. augusztus 22., 10:19
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Nagy-nagy gratulácó mindenkinek aki tett ezért , hogy ez a remekmű létrejőhessen . A kritikák szerint A Királydomb_i bemútató óta ez a legjobb produkció .

    • User
      Dátum: 2021. augusztus 29., 23:19
      ÉRTÉKELÉS: -4

      Szorenyi Levente helyeben levedetnem az eredeti produkciot, hogy ne lehessen tobb bort lehuzni rola es nevetsegesse , nullava tenni az eredetit, ami sokak szamara az egyetlen volt es lesz.

      • User
        Dátum: 2021. augusztus 30., 11:04
        ÉRTÉKELÉS: 8

        A produkció le van védve, kemény pénzeket kell fizetni, ha valaki újra színpadra akarja vinni/vetíteni akarja stb.
        Tény és való, rengeteg olyan rendezés volt, amely hát finoman fogalmazva nevetségessé teszi az eredeti procukciót, de 12 000 ember nem téved, a székelyföldi produkció nem tartozik ezek közé, sőt… Véleményem szerint méltó helye van az eredeti mellett.