Felhívás!

Belenőnek az alkotásba

Belenőnek az alkotásba Kultúra

A Székely Nemzeti Múzeum népszerű múzeumpedagógiai foglalkozásai után most újabb intézmény hívja alkotásra a gyerekeket, és neveli közben az értő és művészetszerető galérialátogatókat: az Erdélyi Művészeti Központ hétvégi, délelőtti foglalkozásai egyre népszerűbbek.

– Fő célunk, hogy megszerettessük a művészetet a gyermekekkel – mondta Bordás Beáta –, ugyanakkor szeretnénk szórakoztatni és ismerkedési lehetőséget is nyújtani nekik. A Múzeumok éjszakáján volt az első alkalom, amikor fogadtuk a gyerekeket, akik Madaras Péter és Karda Zenkő kollégákkal agyagot mintáztak és rajzoltak, majd Szabó Enikő meseterapeuta mesélt nekik.

A további alkalmakon külső munkatárs, a pedagógiai végzettségű művészettörténész Jakab Zsuzsanna foglalkozott a kicsikkel, kapcsolódva egy-egy kiállítás témájához. A most is megtekinthető Kopacz Mária-kiállítás egyik témája a kert, augusztus végén tehát papírtányérra alkottak kertet a 3-6 éves korosztályhoz tartozó apróságok. Múlt héten, mikor Jakab Zsuzsanna elfoglaltsága miatt Kolumbán Hanna képzőművész foglalkozott velük, a Baász Imre-tárlathoz illő technikával krumplinyomat-képet készítettek. E hét péntekén reggel 10-től a Kopacz Mária másik témájához, a karneválhoz kapcsolódóan pedig álarcot fognak az ezúttal 7-10 éves gyerekek alkotni, de a színek keverésének titkait is felfejtik. A kiscsoportos foglalkozásra az intézmény Facebook-oldalának vonatkozó bejegyzésénél kell bejelentkezni.

Általában ismerkedős, mozgásos játékkal kezdenek, majd interaktív mesemondás következik, azután fognak neki az alkotásnak – mondta az igazgatónő. Biztatóan hangzott, hogy amennyiben igény lesz rá, a vakáció után, iskolaidőben is folytatódhatnak a művészeti foglalkozások délutáni időpontokra időzítve.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások