Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Béke-napi rendezvény

Béke-napi rendezvény Kultúra

Jelképes értékkel bír, és a pozitív üzenet erejével próbált hatni a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csütörtök esti rendezvénye, amelyet a béke világnapjához kapcsolódóan ebben az évben is megszerveztek.

Minden korosztályból voltak résztvevők a sportcsarnok előterében megtartott eseményen, amelyről Ráduly Attila, a szervező egyesület elnöke elmondta: szellemisége miatt kiemelten fontos a szervezet számára, idén már kilencedik alkalommal rendezik meg. Kitartó partnereket is találtak, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, illetve a Bod Péter Tanítóképző minden alkalommal hozzájárul a kis ünnepség gazdagításához.

Idén többek között dalokkal, több nyelven előadott versekkel, gyerekek által megfogalmazott béke-üzenetekkel hívták fel a figyelmet arra: „Ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, vagy ha én magam akár csak egy percre is békésebbé váltam, akkor ezáltal a világ is egy picit jobbá lett”.

Záró momentumként évről évre élőláncban megalkotják a béke szimbólumát, ez idén sem maradt el, szerencsére szépen, foghíjak nélkül sikerült a jelkép. Az igazán bátrak pedig mindezek után, a tornyosuló sötét felhőknek fittyet hányva, fáklyákkal szaladtak néhány kört a békéért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük