Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött az Osonó alkotói tábora

A társulat #Reaktiv elnevezésű projektje március-november időszakban zajlik, és legfontosabb célja, hogy öt település középiskoláiban, mintegy 250 diák és 50 tanár számára a színház, a film és a drámajáték segítségével impulzust és lendületet adjon a Covid19 utáni időszak újrakezdéséhez.

Hirdetés
Hirdetés

A projekt részeként, augusztus 28. és szeptember 3. között Sepsikőröspatakon került sor arra a drámatáborra, amelyben a partneriskolákból kiválasztott diákok és tanárok vettek részt. A tábor egyik kiemelt célja – a színházi és önismereti műhelyfoglalkozások mellett – egy 15 perces rövidfilm elkészítése volt, amely a résztvevő fiatalok és tanárok kreativitását és saját, személyes tapasztalataikat segítségül hívva a jelenkori oktatási helyzetre reflektál.

A Román Nemzeti Kulturális Alap által támogatott #Reaktiv projekt első szakaszában az Osonó két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár március végén csapatépítő és önismereti műhelyfoglalkozást tartott a fiatalok és tanáraik számára. A tréningek jó helyzetnek bizonyultak arra, hogy az elmúlt két év és főként az online oktatásban kialakult nehéz helyzet után mind a fiatalok, mind a tanárok motivációt kapjanak a munkához, a tanuláshoz. A két szakember szeptember folyamán visszatér a csoportokhoz, hogy az önismereti tréningek által megerősítse és elmélyítse mindazt, amit a projekt során a résztvevők önmagukban, motivációjuk, céljaik és együttműködésük tekintetében megtaláltak.

Májusban Szilágycseh, Nagykároly, Nagyvárad, Érmihályfalva és Sepsiszentgyörgy középiskolás diákjai láthatták az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, a fiatalok személyes történeteit feldolgozó előadást, amelyek után közönségtalálkozókra került sor, így teret adva a közös gondolkodásra, a dokumentarista produkcióban felvetett témák és problémák megvitatására.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük