Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az üzletekben újra megjelentek az olvasók

Az üzletekben újra megjelentek az olvasók Kultúra

Május 15-én sorra látogattuk a megyeszékhely központjában található könyvesboltokat, hogy megtudjuk, éltek-e az életbe lépett enyhítő intézkedések kínálta lehetőséggel. Jólesően nyugtáztuk, hogy a három érintett üzletből kettő kitárta kapuját a vásárlók előtt.

Hirdetés
Hirdetés

Elsőként a Székely Mikó Kollégium tőszomszédságában található LibriM Könyvudvart kerestük fel, ahol ízlésesen elrendezett kötetek bő választéka fogadott. A tulajdonosok egyikével, Mike Bálint Gáborral szóba elegyedve megtudhattuk, hogy a járvány miatt a könyvesboltoknak nem kellett ugyan kötelező módon bezárniuk, azonban mégis kénytelenek voltak ezt megtenni. A kijárási tilalom miatt ugyanis a forgalmuk gyakorlatilag megszűnt, de megítélésük szerint a saját egészségük megóvása is szükségessé tette ezt a fájdalmas döntést. A reggeli újranyitás óta eltelt néhány óra tapasztalata viszont derűlátásra ad okot, mert megjelentek a vásárlók is.

Az egykori Bodok szállóval átellenben található Gutenberg Könyvesboltot zárva találtuk, ezért az eddig is folyamatosan nyitva tartó Diákbolt mellett elhaladva, a Csíki utca elején található K Libris könyves üzlet felé irányítottuk lépteinket. A tulajdonos házaspár férfi tagjával, a meséktől a tudományig olvasnivalót kínáló kiadványoktól roskadozó polcok között beszélgettünk. A kérdéseinkre készségesen válaszoló Kovács Attila elmondta, a világhálón történő megrendelést is lehetővé téve próbálták átvészelni a kijárási tilalom időszakát. Igyekezetüket pedig siker koronázta, ezért a kényszer szülte megoldást állandó gyakorlattá téve, a közösségi oldalukon továbbra is fogadják az igényléseket.

Hétfőtől mindkét egység a „békeidőkben” megszokott nyitvatartási renddel várta a vásárlókat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük