Hirdetés
Hirdetés

Az Osonó Budapesten

Az Osonó Budapesten Kultúra

Budapesten folytatódott az Osonó ifjúsági dolgozók támogatását szolgáló hosszú távú Erasmus+ programja.

Hirdetés
Hirdetés

Az Osonó Színházműhely, a Sepsi Adrenalin Sport Egyesülettel és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel partnerségben hozta létre a “Youth Workers Go!” elnevezésű projektet, amely célja, hogy ingyenesen elérhető, változatos, személyes és szakmai szempontból is értékes nemformális képzésekkel támogassa az ifjúsági szakemberek munkáját. Ennek érdekében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával egy három állomásos projektre került sor, amelyben az önismerettel, az egészséges életmóddal és a testi-lelki egyensúllyal foglalkozó műhelyek és képzések kaptak hangsúlyt.

Az első eseményre június 13. és 18. között került sor Sepsikőröspatakon, szeptember 5. és 10. között pedig Budapesten gyűlt össze a 18 romániai, magyarországi és szerbiai résztvevő. A legutóbbi projektben a legnagyobb hangsúlyt kapta az egészségtudatos nevelés, illetve a fiatalok egészséges szellemi és fizikai egyensúlyának elősegítése, így a műhelyfoglalkozások is nagyon színesek és változatosak voltak. Az Osonóra jellemző személyiségfejlesztő-, csapatösszehozó- és színházi neveléssel kapcsolatos tréningeket Fazakas Misi és Mucha Oszkár tartotta, míg Benyhe Bernát drámapedagógiai foglalkozással járult hozzá a résztvevők önismeretéhez. Kovács Tímea mozgással és tánccal kapcsolatos tevékenységet vezetett, illetve Szőcs Enikő és Szőcs Károly Csaba irányítása alatt a csoport elmélyülhetett a sport- és életviteli foglalkozásokban.

A projekt egy hosszú távú regionális kezdeményezés részeként valósult meg, amely a régióban jellemző, az ifjúsági dolgozók szakmai életében tapasztalható nehézségeket kompenzáló programokat, azaz lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre és feltöltődésre. A következő állomásra jövő év elején a vajdasági Tóthfaluban kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások