Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Osonó 29 éves

Budapesten, műhelyfoglalkozással és a fővárosban lakó egykori és jelenlegi osonósok találkozójával ünnepli 29. születésnapját az Osonó Színházműhely.

A társulatnak az 1993. február 3-i alapítása óta 183 tagja volt, és az évek során összesen 22 előadást mutatott be, amelyből 6 koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi színházakkal. Az önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl, ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 29 év alatt összesen 1443 előadást tartott a társulat, amelyből 1100-at az elmúlt tíz évben, független színházként 3 kontinens 28 országának 320 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 54 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Hirdetés
Hirdetés

Ebben az évben az Osonó legfontosabb célja között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a Színház minél szélesebb réteghez tud eljutni, minél több embert tud megszólítani. Egy év kihagyás után, a társulat újra visszatér a színházi projektekhez. Február 21-én új bemutatót tartanak. A budapesti nézők láthatják először a József Attila szövegeiből létrehozott, Nem vagyok, csak mások látnak című egyszemélyes produkciót Mucha Oszkár előadásában és Fazakas Misi rendezésében. A budapesti előadássorozat folytatásaként, márciusban Sepsiszentgyörgyön majd több erdélyi településen is látható lesz az előadás.

Az eddig 582 alkalommal előadott, Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista produkciót április második felében újítják fel, és Budapesten, Szentesen, Szombathelyen, illetve több erdélyi településen, köztük Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon és Nagykárolyban lesz látható.
Az idei évben a hagyományos, fórumszínházi és osztálytermi előadásoktól kezdődően különböző képzések, táborok, ifjúsági együttműködések és műhelyek képezik a társulat, főként Budapestre fókuszáló idei terveit.

Az Osonó alapítója és vezetője 1993–1998 között Salamon András volt, 1998-tól a társulat vezetője Fazakas Misi. A társulat egykori tagjainak névsorát a www.osono.eu/egykori-tagok címen lehet megtekinteni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük