Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az igazságot vállalni kell

Az igazságot vállalni kell Kultúra

Két filozófiát végzett értelmiségi beszélgetett egy verseskötet kapcsán vasárnap este a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban megszervezett irodalmi esten, így a közönség nem mindennapi élményben részesült. A rendezvény vendége Kürti László magyarországi költő, tanár, versrovat-szerkesztő volt.

Kürti László fontosnak tartja az olvasókkal való találkozást, mert szerinte egy szerzőnek időnként szüksége van a visszajelzésekre. Ez viszont idegenben könnyebben vállalható, mint például abban a kisvárosban (Mátészalka), ahol él, tanít, alkot, és mindenki ismeri. Az igazság kimondása ugyanis olykor kellemetlen következményekkel járhat. Ettől eltekintve azonban ezt vállalja, bárhol is legyen, mert hitelessége és önbecsülése alapfeltételének tartja – tudhattuk meg az őt faggató Tamás Dénesnek adott válaszaiból.

A továbbiakban az is kiderült, hogy verseiben a származás, a családon belüli kapcsolatok és a szülő-gyermek viszony összetett és kényes kérdéseit is feszegeti, a maga szókimondó módján, még a rokoni kapcsolatai rovására is. Vallomásos lírának nevezett költészetének legújabb gyöngyszemei A csalásról című kötetében lelhetők fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük