Felhívás!

Az esztelneki dajka

Az esztelneki dajka Kultúra

A napokban jelent meg Iochom István közíró, újságíró legújabb könyve, szám szerint a 22., amelynek címe: Az esztelneki dajka. A szerző úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt nem tart bemutatót, de akit érdekel, megvásárolhatja, érdeklődjön a 0745.390.616-os telefonszámon.

Az esztelneki dajka című könyv Iochom István legjobb és legmaradandóbb publicisztikai írásait tartalmazza az elmúlt húsz évből, amelyek zömében a Háromszék napilap hasábjain jelentek meg.

– Számításaim szerint húsz év alatt nyolc-kilencezer kisebb-nagyobb terjedelmű cikket közöltem, és menet közben mindig félretettem azon írásaim legjavát, amelyek nem napihírként születtek – mondta el a szerző.

A kötetben 29 riport, interjú kapott helyet többnyire saját gyűjteményéből származó fényképekkel illusztrálva.

– Azért válogattam az utóbbi 20 év terméséből, mert az első tíz év írásaiból 1999-ben jelent meg válogatás Pisztoly az Olt vízében címmel – tette hozzá.

A kötetben többek között a Ceaușescu-gyerekek esztelneki dajkájáról, Gábor Áron eredeti ágyújáról, az 1989-es kézdivásárhelyi forradalomról, a feketehalmi börtönről, de sok más háromszéki érdekes történetet is olvashatunk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások