Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az eredetihez hűen

Az eredetihez hűen Kultúra

Szombat délelőtt a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában nyitották meg Teleki Aranka ruhatervező és -készítő egyéni kiállítását.
A jelenlévőket Beke Ernő köszöntötte házigazdaként, majd a kiállított népviseleteket és készítőjüket méltatta. A Kovásznán született Teleki Aranka ötödikes diákként, Gazdáné Olosz Ellának köszönhetően lett a népművészet és a varrás szerelmese, majd később divattervezést is tanult. Egyéni vállalkozóként kézdivásárhelyi műhelyében több néptánccsoport, hagyomány­őrző egyesület, illetve tanintézmény számára készített kiváló minőségű, az eredetivel részleteiben megegyező népviseletet.
„Az anyagot szövik számomra, a tervezést, varrást és díszítést magam végzem” – osztotta meg a jelenlévőkkel Teleki Aranka. Hozzátette, a népviseletek mellett hagyományos motívumokkal ellátott, modern szabású darabokat is készít, amelyeket a közeljövőben divatbemutató keretében tárná a céhes városbeli közönség elé. Az eseményt a Szalló Erzsébet népdalénekes által előadott dalok foglalták keretbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük