Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az első HEKE-túra

Az első HEKE-túra Kultúra

Huszonhatodik alkalommal is elindultak hagyományos „kijózanító túrájukra” a háromszéki EKE kitartó tagjai, akik számára az esztendőforduló forgatókönyvéből nem hiányozhatott egy jó kis téli séta mesebeli tájon.

Mint eddig minden alkalommal, ezúttal is Dukrét Lajos volt a vezetője a túranaptárba minden év január 2-ára beiktatott kirándulásnak. Jó kis levezetése ez az ünnepi eszem-iszomnak, hiszen a városból, illetve a Honvéd-kúttól a Gyertyános-kútig gyalogolt a csapat, oda-vissza ez mintegy 20 kilométert jelent. Többnyire – s ez most is így esett – még akkor is csodaszép havas tájakon vezet át az útjuk, ha a városban még a szürkeség uralkodik. Hó akadt most is, nem is kevés, az előőrsöknek kellett utat taposni, de így van ez rendjén. A Gyertyános-kút az előző évektől eltérően bőven adott vizet, ebből és egyebekből főtt meg a bográcsgulyás, amelynek nagy volt a keletje György Sándor szakács dicsőségére.

Hirdetés
Hirdetés

A mintegy húszfős csapat, melyhez egy nagybányai és egy szegedi túrázó is csatlakozott, a Görgő-csúcsot érintve, Sugásfürdő felé ereszkedett le, és sötétedés után érkeztek haza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük