Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az augusztusi Székelyföldből

A Székelyföld folyóirat 2022/8. számában számos háromszéki vonatkozású írás olvasható.

Verssel jelentkezik Bajna György, B. Tomos Hajnal, Ferencz Imre, Gere Nóra, Karácsonyi Zsolt, Kovács-Újszászy Péter, Ráday Zsófia, Székely Szabolcs és Tompa Gábor. Prózát közöl Bene Zoltán, Káli István, Nádasi Krisztina, Somogyi Tibor és Szentgyörgyi László.

Az Ujjlenyomat rovatban Oláh Sándor: Az ellenség nem tudta magáról, hogy ellenség.. címmel a kulákosítás/kollektivizálás időszakáról közöl tanulmányt. A néprajzrovatban Szabó Á. Töhötöm Politikai és etnikai határok Dél-Erdélyben: fakuló etnikai mozaik a Kis-Küküllő térségében című elemzése olvasható.

A csángó kultúrával foglalkozó Kelet Népe rovatban Halász Péter: Kezem fejemre kulcsoltam, szegény Csíkot úgy sirattam címmel közöl írást.

A Ködoszlásban Cserey Zoltán a burgonya termesztésének kezdeteiről és meghonosodásáról ír Háromszéken a 18. század utolsó harmadától a 19. század közepéig.

Csinta Samu Szarvadi Loránd háromszéki vállalkozóval készít portrébeszélgetést.

A kritikarovatban Purosz Leonidasz Székely Szabolcs A beszélgetés története című kötetéről értekezik, Zsidó Ferenc pedig Bereményi Géza: Magyar Copperfieldjéről.

A lapszámot Holló István munkái illusztrálják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük