Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Amerikai vendégek Baróton

Amerikai vendégek Baróton Kultúra

A Beacon Unitárius Univerzalista Egyházközség (Summit, Amerikai Egyesült Államok) 25 éve a Baróti Unitárius Egyházközség testvérgyülekezete. Október 30-a és november 5-e között hattagú csoport látogatott Barótra.

A látogatás célja elsősorban a testvérkapcsolat ápolása és bővítése, lévén, hogy mindkét egyházközség vezetésében történtek változások az elmúlt években. A látogatás időpontja pedig magában foglalta a halottak napját, amikor is külön érdekességet jelentett a vendégek számára a temetői világítás.
Az itt töltött hét során meglátogattak több helyi nevezetességet, mint például a miklósvári Kálnoky-kastélyt, az olaszteleki Daniel-kastélyt, Erdőfülében a szövő óvodát, Vargyason az unitárius templomot, a Sütő család múzeumát. Aztán tettek egy kitérőt a Tiltott Csíki Sör csíkszentsimoni gyárába is, továbbá Andrási Benedek brassói unitárius lelkész vezetésével megtekintették Brassó régi látványosságait.
Vasárnap Robin Tanner, Summit-i lelkész végezte a szószéki szolgálatot, amelyet Molnár Imola baróti unitárius lelkész tolmácsolt. Az istentiszteletet követően bográcsolásra került sor a templom udvarán, majd délután néptáncot tanultak.

Bardocz Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük