Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KONCERT

Ma 20 órakor a kézdivásárhelyi Jazz Caféban a yesyes együttes koncertezik. A zenekar 2015-ben alakult két vérbeli igenemberből. Szabó Ádám (ének, harmonika, zongora) és Katona Tamás (dob) együttese egy új elektroakusztikus hangzásvilágot épít, amit állandó megújulás jellemez. 2016-ban jelent meg az első kislemezük ’Pollyanna’ címmel, majd 2017-ben a Cseh Tamás Program támogatásával elkészíthették első komolyabb klipjüket, mellyel a yesyes a júniusi VIVA Push előadója lett. Szintén a támogatással kijött a második lemezük ’CYCLE’ címmel, melyen a downtempo és drum and bass világa találkozik. A több mint egyéves stúdiózás után a dalokat idén már a színpadokon is megszólaltatják, ahol a basszust a harmonika adja.

MŰVÉSZ MOZI

* Ma 16 órától: Gru 3. (am. animációs film, 96 p., magy. szinkr.); 16.15 Fantasztikus utazás Óz birodalmába (orosz animációs film, 91 p., rom. szinkr.); 18.00 Amityville: Az ébredés (am. horror, 85 p.); 18.15 Atomszőke (am. akcióthriller, 115 p.); 20.00 A setét torony (am., kalandfilm, 95 p.); 20.30 Én és a mostohám (fr. dráma, 117 p.).

* Csütörtökön 16 órától Gru 3. (m. sz.); 16.15 Fantasztikus utazás Óz birodalmába (rom. szink.); 18.15 Azok az álmatlan éjszakák (lengyel dokf., 100 p., 2016.); 20.15 Valerian és az ezer bolygó városa (fr. sci-fi, 129 p.,rom. szink.); 20.30 Őrült boldogság (ol.–fr. dráma, 118 p., 2016.).

KIÁLLÍTÁS

* Az Erdélyi Művészeti Központ szervezésében augusztus 10-én, csütörtökön 18 órától, a Lábas Házban Máthé Edit festőművész kiállítását nyitják meg. A vendégeket köszönti Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, a kiállítás kurátora. A tárlatot megnyitja dr. Kányádi Iréne művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem előadótanára. Közreműködik Bajzát Csaba klarinéton. A kiállítás augusztus 10. és szeptember 1. között, keddtől péntekig 10–17 óráig, szombaton és vasárnap 10–14 óráig tekinthető meg.

* A kovásznai Kádár László Képtárban augusztus 15-ig látogatható az idei, Fény és árnyék című nemzetközi Csoma-tárlat. Nyitvatartás: hétköznap 11–17 óra, szombaton 10–14 óra között. Szervezett csoportok a 0770.420.087-es telefonszámon jelentkezhetnek.

ESZTÉTIKATÁBOR

Augusztus 7–12. között Sepsiszentgyörgyön zajlik az immár hagyományosnak számító Avantâge esztétikatábort, amelynek idei témája az ételelméletek (food theories). A tábor délutáni, a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben zajló előadásai minden érdeklődő számára nyitottak. Ma és holnap 17 órától különböző étkezéssel kapcsolatos témákat tárgyalnak a meghívott külföldi előadók. Ma drd. Ligetfalvi Gergely esztéta tart előadást Daniel Spoerri művészetéről és az eat art, illetve az ehető műalkotások világáról; holnap drd. Sepsi László Mindenki ehető? – Tömegfilm és kannibalizmus című előadására kerül sor, amelyen a kannibalizmus amerikai tömegfilmekben való ábrázolásáról lesz szó. Az előadásokat nyílt vita követi.

BÁBSZÍNÉSZT KERESNEK

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház állást hirdet felsőfokú végzettséggel rendelkező bábszínész/színész számára. A jelentkezéshez szükséges iratok: felsőfokú szakvégzettséget igazoló egyetemi oklevél vagy igazolás, szakmai önéletrajz (lehetőség szerint fényképpel ellátott), motivációs levél és indoklás, amely a jelentkező szakmához fűződő viszonyát és a bábszínházról szóló vízióját tükrözi. A jelentkezéseket a cimborakbsz@gmail.com e-mail-címre várják augusztus 15-ig! A versenyvizsgára kiválasztott jelentkezőket augusztus 17-én e-mailben értesítik. A meghallgatás augusztus 22-én lesz a Tamási Áron Színház klubtermében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük