Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 11:00 Encanto (amerikai animációs kalandfilm, vígjáték, magyarul beszélő), 11:15 Encanto (románul beszélő), 16:45 Pókember: Nincs hazaút (amerikai sci-fi–akciófilm), 17:00 Spencer (angol–német–chilei történelmi dráma), 19:15 Mátrix feltámadások (amerikai sci-fi–akciófilm), 19:30 Pókember: Nincs hazaút (magyarul beszélő).

MEGEMLÉKEZÉS

A Történelmi Vitézi Lovagrend kézdiszéki állománya, a v. Dálnoki Veress Lajos Székely Törzs mindenkit tisztelettel meghív a katrosai apostoli kettős keresztnél tartandó megemlékezésre, amelyen az 1943 januárjában bekövetkezett doni áttörés áldozatai, hősei előtt hajtanak fejet január 15-én, szombaton 11.30-kor. Találkozás a katrosai Csárda előtt 10.30-kor.

SZÍNHÁZ

Ma 19 órától a kamarateremben Ivan Viripajev Illúziók (fotó) című darabját játssza a Tamási Áron Színház társulata. Rendező: Pálfy Tibor, korhatár: 14+. Pénteken 19 órától és január 9-én, vasárnap 19 órától The Tiger Lillies, Phelim McDermott, Julian Crouch: Jógyerekek képeskönyve című junk-opera (rendező: Hegymegi Máté, korhatár: 16+) tekinthető meg a TÁSZ nagytermében.

M STUDIO

A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház január 8-án, szombaton 19 órától a Háromszék Táncstúdióban az Are we human or are we dancers? című előadását játssza (rendező-koreográfus: Ioana Marchidan)

ZENE

* Csütörtökön, vízkereszt ünnepén a sepsiszentgyörgyi Krisztus király templomban a 18 órától kezdődő szentmise után a plébánia Kis Apostolok Gyermekkórusa, a Laudate Kamarakórus és a Szerenád Kamarazenekar ad ünnepi hangversenyt. Vezényel: Lőfi Gellért.

* Január 9-én, szombaton a sepsiszentgyörgyi Krisztus király templomban, a 18 órától kezdődő szentmise után a kézdiszentléleki Lau-Do egyesület zenekara koncertezik.

TÖRÖK TÁRSALGÁSI KLUB

Petek Taykan törökországi ESC-önkéntes mától minden szerdán 17 órától török társalgási klubba várja az érdeklődőket Kézdivásárhelyen a Zöld Nap Egyesületnél, a járvány­ügyi előírások betartásával. A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot az office@zoldnap.info címen vagy a 0766.611.066-os telefonon kell jelezni. Aki többet szeretne megtudni Törökország kultúrájáról, vagy csak elsajátítani pár alapszót törökül, megteheti a társalgási klubban. Lehetőség lesz díjmentes tanulásra, megismerni hagyományos török táncokat és az ország történelmét is.

FELKÉSZÍTŐ

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata ingyenes felvételi felkészítőt tart a szeptembertől induló drámaosztályba január 8-án, szombaton 15 órától a líceum Visky Árpád Drámatermében. Érdeklődni a 0740.578.725-ös telefonszámon lehet.

HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES

Vidéki kiszállással indítja a 2022-es évet a Háromszék Táncegyüttes: Gyergyószentmiklóson mutatják be az Ivácson László által rendezett Átöltözés című néptánc-színházi előadásukat. Az Átöltözés január 20-án (csütörtök) 19 órától tekinthető meg Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban, majd január 31-én, hétfőn 19 órától ugyanott a Táncsétány című előadását játssza az együttes. Az előadásokra jegyeket a központi jegyirodában vásárolhatnak az érdeklődők. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9-16 óra, pénteken 9-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267.312.104.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük