Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtökön 16 órától Gru 3. (magy. szinkr.); 16.15 Gru 3. (rom. szinkr.); 18.00 Valerian és az ezer bolygó városa (magy. szinkr.); 18.15 Én és a mostohám; 20.30 Valerian és az ezer bolygó városa; 20.45 Amityville: Az ébredés.

UNITÁRIUS FIATALOK ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓJA

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) szervezésében Árkoson augusztus 3–7. között tartják az ARTZ–ODFIE Összművészeti Találkozót. Részletek a www.artz.odfie.hu honlapon.

A HÓNAP MŰTÁRGYA

Augusztus 3-án, csütörtökön reggel kilenctől este kilenc óráig ingyenesen látogatható a Székely Nemzeti Múzeum legújabb időszakos kiállítása. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumból érkező, Üzenet a frontról – Ferenc tüzér levelei 1914-1918 című tárlat az első világháború mindennapjait, a harcmezőkön és a hátországban élő erdélyi emberek életét idézi meg egy sajátos történeti forrás, a frontról küldött tábori levelek segítségével. Ugyanezen a napon állítják ki a múzeum földszinti folyosóján azt a látványos műtárgyat, amelyet a szakemberek a múzeum technikatörténeti gyűjteményéből választottak. Részletesen a tárgyról augusztus 4-től kezdődően, a www.sznm.ro honlapon olvashatnak.

HAGYOMÁNYŐRZŐ NAP

Gazdag programmal szerveznek hagyományőrző napot augusztus 5-én Málnásfürdőn, amelyhez a község minden faluja hozzájárul. Reggel 10-kor a hotelben hadtörténeti kiállítással kezdődik a nap, 11-kor a helybeli iskolások gyermekjátékokat mutatnak be, 12-től lovas harcászati bemutató 48-as szellemben, a zalánpataki hagyományőrzők táncos-dalos előadása délután 4 órakor, este 7-től pedig a málnási színjátszó csoport zenés műsorát tekinthetik meg. Utcabál zárja a napot, ha az idő is kedvez.

 

ESZTÉTIKATÁBOR

Augusztus 7-e és 12-e között Sepsiszentgyörgyön újra megszervezik az Avantâge esztétikatábort. A Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala támogatásával megvalósuló szakmai rendezvénysorozat témája idén az ételelméletek.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük