Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház december 11-én, szombaton 19 órától a Háromszék Táncstúdióban a Pappa mia című előadását játssza (rendező-koreográfus: Fehér Ferenc).

KÖNYVBEMUTATÓ

* December 11-én, szombaton 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban Nagy Koppány Zsolt marosvásárhelyi származású, budapesti író hármas könyvbemutatójára – Apucifoci (tárcanovellák), Lórúgás gyomorszájra (novellák), A vendégmunkás (és a) dalai (történetek) – kerül sor a Bod Péter Megyei Könyvtár társszervezésében. A meghívott beszélgetőtársa Miklóssi Szabó István író.

* December 12-én a sepsiszentgyörgyi vártemplomban, a 10 órás istentisztelet után mutatják be Dancs Árpád Közeli helyeken című könyvét. A memoárkötet a helyszínen megvásárolható 90 lejért.

* December 14-én, kedden 18 órakor a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) által kiadott Múltból jövendőt című, Történelem hazulról alcímű kötetet mutatják be a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében több társszerző jelenlétében. Köszöntőt mond Bedő Zoltán, a SZMÚE elnöke, a kötetet bemutatja Galbács Pál, a könyv ötletgazdája és Szekeres Attila, a kötet szerkesztője. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató. A könyv ára 40 lej. A szerzők dedikálnak.

KIÁLLÍTÁS

* Szentimrei Judit 100 címmel szabadtéri kiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön, a Szabadság téren december 10-én 15 órától a száz éve született néprajzkutató és iparművész emlékére. Beszédet mond Hegedüs Csilla államtitkár; a kiállítás háziasszonya Szebeni Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője.

* December 15-én, szerdán 18 órakor a kovásznai Kádár László Képtárban nyitják meg Bede Kincső fotóművész Három színt ismerek a világon című kiállítását. A tárlatot Kali Ágnes költő, dramaturg méltatja.

KÓRUSFESZTIVÁL

Ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai református templomban kezdődik a Háromszéki kamarakórus-fesztivál. Fellépnek: a sepsiszentgyörgyi Pro Musica kamarakórus, Laudate, Vox Humana, Kriza János Unitárius Dalárda, a kovásznai Pastorala kamarakórus és a kézdivásárhelyi Cantus Kamarakórus. Karnagyok: Sipos Zoltán, Lőfi Gellért, Szilágyi Zsolt Herbert, Karácsony Gabriella, Szántó Kinga és Fórika Balázs.

NÉPI MOTÍVUMOK

December 12-én, vasárnap Szörcsén, az istentisztelet után az imateremben bemutatják a Népi motívumok a modern ruházaton című gyűjteményt. A ruhák Teleki Aranka népviselet-készítő munkái. Az esemény szervezője a Háromszéki Népfőiskola Egyesület.

HANGVERSENY

December 13-án, hétfőn 18 órától rendkívüli karácsonyi cantohangverseny lesz Sepsiszentgyörgyön, a Bástya-házban. Fellépnek a brassói Transilvania Egyetem zenetanszékének diákjai: Székely Kitti, Cătălina Catrina, Florentina Matei, Ambarus Beáta, Sándor Andrea, Valentina Popa és Albu Erika. Zenetanárnő: lect. dr. Mihaela Buhaiciuc. Zongorakíséret: lect. dr. Mihaela Pavel. A belépőjegy ára 10 lej.

MÉZESKALÁCS-KARAVÁN

Az RMDSZ Csernáton Községi Nőszervezete mézeskalács-karavánt indít útnak karácsony előtt, melyhez bárki csatlakozhat. Mindössze egy adag mézeskalácsot kell sütni, és azt eljuttatni december 14-ig az RMDSZ csernátoni nőszervezetének bármelyik tagjához, akik majd gondoskodnak arról, hogy a finomságok jó helyre kerüljenek, és mosolyt csaljanak az ünnep közeledtével az arcokra. Érdeklődni a nőszervezet Facebook-oldalán privát üzenetben vagy a 0746.103.796-os telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük