Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZÍNHÁZ
A Tamási Áron Színház november 23-án, 24-én és 30-án 17.30-tól játssza a Tóték című előadását a színház nagytermében.Rendező: Bocsárdi László. A főbb szerepekben Mátray Lászlót, Kónya-Ütő Bencét, D. Albu Annamáriát, Vass Zsuzsannát, Erdei Gábort, Nemes Leventét és Beczásy Áront láthatja a közönség.

ZENE

A járványhelyzet miatt változott az idei hangversenyévad programja: november 26-án 19 órától orgonakoncert kórus és szólisták kíséretében (Krisztus király-templom); december 17-én 19 órától a brassói szimfonikus zenekar koncertje a Tamási Áron Színházban.

HELYESÍRÁSI VERSENYEK

Két helyesírási versenyt is meghirdetett az idei tanévre az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége. Az Implom József Helyesírási Verseny egységes módon lehetővé teszi a részvételt minden középiskolás számára, tekintet nélkül arra, hogy az ország mely térségében él. A megmérettetés elsődleges színtere az a tanintézmény, amelyben a versenyzők tanulmányaikat végzik. Itt rendezik meg az iskolai fordulót, és ennek a győztesei képviselik az intézményt az országos fordulón. Ebben a tanévben, a tavalyihoz hasonlóan, online országos, erdélyi döntőt szerveznek. Az országos online verseny január 28-án lesz. Az országos döntőn legmagasabb pontszámot elért diákok képviselik Erdélyt az Erkel Ferenc Gimnázium által szervezett Kárpát-medencei döntőn, Gyulán, amelynek időpontja 2022. február 24–26. A Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási Versenyre már elkezdődött a nevezés. A verseny a romániai versenyzők számára a hagyományoknak megfelelően iskolai, megyei, országos és Kárpát-medencei fordulóban zajlik. A múlt tanévhez hasonlóan, amennyiben februárban és márciusban is digitális oktatás lesz, a versenyzők digitális feladatlapokat töltenek ki online platformon. Ha a járványügyi helyzet megengedi, megszervezik a papír alapú megyei és országos versenyt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük