Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI
Ma: 16:30 Mancs őrjárat: A film (am.–kan. animációs film, magy. besz.), 17:00 Addams család 2. (am.–ang.–kan. animációs film, rom. besz.), 18:15 Mit látunk az égre nézve? (grúz–ném. dráma), 19:00 Venom 2. – Vérontó (am. akció–horror), 20:45 Lux Aeterna (fr. dráma), 21:35 Az emberi hang (sp. rövidfilm), 21:00Venom 2. – Vérontó (magy. besz.).

XII. SZÉKELYFÖLD NAPOK

* Ma 12 órától a köpeci kultúrotthonban a Majoros Hajlék Bábszínház A három gida és a farkas című előadását játssza.

* 18 órától a Vigadó Művelődési Ház Galériájában Erdővidéki hétköznapok/Erdővidék népzenéje – a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont gyűjteményes fényképkiállítását megnyitja Demeter László, Erdővidék Múzeuma igazgatója és P. Buzogány Árpád székelyudvarhelyi művelődésszervező. A megnyitó után Jánó Kinga tart előadást Erdővidék népzenéjéről.

* 18 órától Kovásznán a Kádár László Képtárban Csoma-tárlat: a Mi a te mítoszod? című kiállítást Kányádi Iréne művészettörténész méltatja; átadják a Kőrösi Csoma Sándor- és a Szentimrei Judit-díjat.

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 17 órától Sepsiszentgyörgyön, az új aréna VIP-termében mutatják be Csinta Samu Álmok álmodója című, a sepsiszentgyörgyi futball és a Sepsi OSK történetét taglaló könyvét.

LECKEHANGVERSENY

Október 15-én, pénteken, 12 órától Leckehangverseny a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Az eseményen közreműködnek a Georgius és a Csíki Kamarazenekarok. Karmester, zeneszerző: Balogh Sándor, rendező, narrátor: a magyarországi Bon Bon Matiné vezetője, Lukácsházi Győző.

TUDÁSTÁR

Ma 18 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében a Voces Női Kar előadásában A nagybetűs Nő című zenés előadás hallható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük