Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KÖNYVBEMUTATÓ

* Szeptember 30-án, csütörtökön 18 órakor a Vigadó Művelődési Ház nagytermében tartják Iochom István Az esztelneki dajka című könyvének díszbemutatóját, majd hadiárva-találkozót rendeznek. A könyvet Ferencz Éva tanár mutatja be. Az eseményen közreműködik Mocanu-Prezsmer Erika előadóművész és Albu Erika énekes, szaval Józsa Irén nyugalmazott magyartanárnő. A könyv a helyszínen megvásárolható.

* Szeptember 30-án, csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Lábasházban Szőcsné Gazda Enikő muzeológus ismerteti a KEGYESSÉG és/vagy reprezentáció. Erdély református öröksége című, a reformáció 500. évfordulójára készített kiállítás katalógusát.

* Október 2-én, szombaton 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében mutatják be Édes Imrém! Lelkem, Márikóm! Gróf Mikó Imre és felesége, Rhédey Mária grófnő leveleskönyve 1848–1849-ből című kötetet, melyet szerkesztője és sajtó alá rendezője, Somogyi Gréta irodalomtörténész, valamint József Álmos helytörténész ismertetnek. Üdvözlő beszédet tart Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, az esemény házigazdája Sztakics Éva iskolaigazgató. A Székely Mikó Kollégium diákjai gróf Mikó Imre intelmeiből összeállított válogatást mutatnak be „Olvassátok hát, és véssétek szívetekbe, amit mondok…” címmel. A kötetet október 3-án 17 órától a zabolai kastély rendezvénytermében Somogyi Gréta irodalomtörténész és Bordás Beáta művészettörténész mutatja be, az eseményen a Liszt Intézet Mikó Imre-emléktáblát ad át a Roy Chowdhury-Mikes családnak. FOTÓ

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:15 Mancs őrjárat: A film (am.–kan. animációs film, rom. besz.), 16:30 Mancs őrjárat: A film (magy. besz.), 18:00 Vad Románia (rom. dokf.), 18:15 Halálos iramban 9. (am. akciófilm, magy. besz.), 20:15 Miután elbuktunk (am. filmdráma, magy. besz.), 21:00 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (magy. romantikus filmdráma).

HUMORPINCE

Ma 18 órakor szeretettel várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót a Kónya Ádám Művelődési Ház alagsorába.

MESEFESZTIVÁL

A Bod Péter Megyei Könyvtárban szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától dr. Kádár Annamária mesepszichológus, dr. Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó és Szabó Enikő meseterapeuta, mesemondó közös előadásával és élőszavas mesemondással ünneplik meg a népmese napját. Ennek címe: Mit tudnak a mesék a rugalmas alkalmazkodóképességről? Az előadás előzetes regisztrációhoz kötött.

ELMARAD

A Háromszék Táncegyüttes szeptember 30-i Tiszta c. előadása betegség miatt elmarad. A megvásárolt jegyek visszaválthatóak a Központi Jegyirodában (tel.: 0267.312.104). Amennyiben nem szeretnék visszaváltani, a jegyek érvényesek maradnak egy későbbi előadásra.

BÚCSÚ

Ma 11 órától kezdődik Lemhényben a búcsús szentmise, amelynek főcelebránsa és szónoka Tamás József nyugalmazott püspök. A szentmise keretében megáldják a felújított templomot.

BÁBSZÍNHÁZ

Ma 18 órától a bábszínház stúdiótermében A fák titkos szíve című előadását játssza a Cimborák Bábszínház. Jegyfoglalás Csüdöm Eszternél a 0755.335.400-as telefonszámon.

NÉPMESE NAPJA

A kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján minden évben megünneplik a magyar népmese napját. Céluk közelebb hozni a gyerekekhez, fiatalokhoz, felnőttekhez, idősekhez egyaránt a népmesék csodálatos világát, az olvasás fontosságát, a magyar népi kultúra csodálatos világát, értékeit. Csütörtökön 10–16 óra között várják az érdeklődőket meseolvasás-maratonra. Ez alkalommal papírszínházas népmesék közül is válogathatnak a meseolvasók. Csoportoknak bejelentkezés szükséges a 0787.796.475-ös telefonszámon.

KASSÁK-EST

Ma 19.30-tól Sepsiszentgyörgyön, az Andrei Muresanu Színházban hallható a Harcsa Veronika jazzénekesnő, Márkos Albert színházi és filmes zeneszerző, Péndi Balázs és Benkő Róbert, a magyar free jazz meghatározó alakjai és Keszég László színművész Kassák Lajos válogatott verseiből készült előadása. A belépőjegyek megvásárolhatóak elővételben a városi kulturális szervezőirodában és a koncert előtt a helyszínen (a teljes árú jegy 20 lej, kedvezményes jegy 10 lej).

NÉPZENE-KONCERT

Október 2-án 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban tartja 45. jubileumi lemezbemutató koncertjét a Barozda együttes. Jegyek a helyszínen az előadás megkezdése előtt egy órával vásárolhatóak, a jegy ára 25 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük