Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.00 Gru 3. (am. animációs film, 96 p., magy. szinkr.); 16.15 Gru 3., (rom. szinkr.); 18.00 Amityville: Az ébredés (am. horror, 85 p.); 18.15 A majmok bolygója: Lázadás (am. akciófilm, 144 p.); 20.15 Valerian és az ezer bolygó városa (fr. sci-fi, 129 p., m. sz.); 20.45 Aloys (ném. dráma, 151 p., 2016, magy. felirat.).

 

KONCERT

* Ma 21 órától Kézdivásárhelyen, a Bujdosó Vendéglőben az Old Rips zenekar koncertezik.

* Holnap 21 órától a kézdivásárhelyi Jazz Caféban Nagy Babos Rebeka és Bejan Norbert ad koncertet.

 

TÁBOR

Július 30-án, vasárnap kezdődik, és augusztus 4-éig, péntekig tart az Őseink és hőseink emlékezete nevű, történelmi vetélkedőt is magába foglaló hagyományőrző és ismeretterjesztő tábor Csernátonban, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Aki szeretne (önköltségen) részt venni, az péntekkel bezárólag még jelentkezhet a 0745.660.321-es telefonszámon, Pál Olivérnél.

 

KIÁLLÍTÁS

A Székely Nemzeti Múzeumban pénteken 18 órától új időszakos kiállítás nyílik Üzenet a frontról – Ferenc tüzér levelei 1914–1918 címmel. Ugyanakkor bemutatják dr. Pozsony Ferenc azonos című kötetét is. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállítása az első világháború mindennapjait, a harcmezőkön és a hátországban élő erdélyi emberek életét idézi meg a frontról küldött tábori levelek révén. A megnyitón köszöntőt mond Vargha Mihály igazgató, a tárlatot dr. Bartha Elek professzor, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese nyitja meg. Közreműködik a székelytamásfalvi férfikórus, vezényel ifj. Tusa János.

 

HANGVERSENY

Július 30-án, vasárnap a 10.30-as szentmise alatt és után Kővári Péter magyarországi orgonaművész ad koncertet a Krisztus király templomban. A belépés ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük