Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

* Ma: 16:00 Bébi Úr: Családi ügy (am. animáció, rom. besz.), 16:30 Bébi Úr: Családi ügy (magy. besz.), 18:00 Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (am.–au. fantasy–akciófilm), 18:30 Hó, tea és szerelem (rom. vígjáték), 20:30 Szenvedélyes szomszédok (sp. vígjáték), 20:45 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (magy. filmdráma).

* Szombaton: 11:00 Bébi Úr: Családi ügy (magy. besz.), 11:15 Mancs őrjárat: A film (am.–kan. animációs film, rom. besz.), 16:00 Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (magy. besz.), 16:30 Vad Románia (rom. dokf.), 18:30 Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, 18:45 Miután elbuktunk (am. filmdráma), 20:30 Dzsungeltúra (am. kalandfilm, magy. besz.), 20:45 Becsúszó szerelem (magy. vígjáték).

* Vasárnap: 11:00 Mancs őrjárat: A film (magy. besz.), 11:15 Bébi Úr: Családi ügy (rom. besz.), 15:30 Hó, tea és szerelem, 16:00 Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, 18:00 Miután elbuktunk (magy. besz.), 18:30 Vad Romáia, 20:15 – Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (magy. besz.), 20:45 Az örökbeadás (ang.–ol.–rom. filmdráma).

KIÁLLÍTÁS

* Ma 18 órakor az Erdélyi Művészeti Központban Hosszú Zoltán szobrászművész megnyitja a Madaras Péter által rendezett Ösztön – I. Erdélyi Képzőművészeti Seregszemle című tárlatot. A vendégeket dr. Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszönti. Ütőhangszereken közreműködik Fekete Zsolt.

* Szeptember 18-án, szombaton 18 órakor a Kádár László Képtárban megnyílik Szigeti G. Csongor vizuális művész Talált művek című kiállítása.

KALENDÁRIUM

Ma 18 órakor, Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Lelki egészség természetesen címmel Balázsi Ágnes természet coach (Realign to Nature) és egyetemi oktató (Sapientia EMTE) egy természet inspirálta önismereti műhely keretében tart foglalkozást felnőttek számára. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus. A jelentkezés sorrendjét betartva tíz résztvevőt tudnak fogadni. Az érdeklődők a 0743.098.836-os telefonszámon jelenthetik be részvételi szándékukat.

IRODALMI KÁVÉHÁZ

Élményutazás a 20. század elejének irodalmi birodalmában: Meginnék asztalomnál egy langyos, esti kávét címmel Ady, Babits, Karinthy, Kosztolányi, Márai és szerzőtársaik, valamint század eleji erdélyi költők, írók alkotásaira alapozó felolvasóest helyszíne lesz a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szombat délután és este. Az idei őszi kultúrszürethez csatlakozó rendezvényt 16.30-kor a főtértől a könyvtárig tartó, korhű ruhákat bemutató felvonulás vezeti fel a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet társszervezésében. Ezt követően 17-től 19 óráig a jelzett szerzőktől származó, kedvenc szövegeikből olvashatnak fel az érdeklődők a könyvtárban, legtöbb öt percben, egymást váltva, irodalmi kávéházi hangulatban. Várják a felolvasni szándékozók előzetes jelentkezését ma 12 óráig a 0267 351 609-es telefonszámon vagy a biblio@kmkt.ro e-mail-címen. Kérik közölni a felolvasandó mű címét, szerzőjét és a felolvasás időpontját a jelzett időszakban (17–19 óra). A rendezvény 19 órakor a témakörhöz kapcsolódó irodalmi-kulturális kvízzel folytatódik, melyen 2–3 fős, előzetesen összeállt vagy a helyszínen kialakuló csapatok vehetnek részt, a győztest díjazzák. A programot a századelőt érintő magyar film 20 órakor kezdődő vetítése zárja.

ELŐADÁS

Ma 19 órától a Kovásznai Művelődési Központban az Astăzi minte-mă frumos – Ma szépen hazudj nekem című komédiát játsszák. A főszerepben: Vasile Muraru és Valentina Fătu-Pătrașcu. Jegyár: 30 lej. Iratkozás, helyfoglalás a 0744.364.250-es telefonszámon.

SÉTA A BIKFALVI KÚRIÁKHOZ

A Háromszéki Kúriák és Kastélyok Egyesülete szeptember 18-án, szombaton 10.30-tól ismeretterjesztő és kapcsolatépítő rendezvényt szervez Bikfalván. A részvétel ingyenes, jelentkezni a kuriakkastelyok@gmail.com e-mail-címen vagy a 0746.776.831-es telefonon lehet. Előadások: Varázslatos Bikfalva – Várallyay Réka művészettörténész; Az épített örökség helyreállítása – az elmúlt 25 év tapasztalata – gróf Kálnoky Tibor. Ezen kívül Péter Alpár képzőművész vezetésével meg lehet tekinteni az Erdélyi Művészet és Örökség Egyesület kiállításait a Bikfalvi Kulturális Központban.

TRIANONI HARANGOK

Háromszék több településén is bemutatja Trianoni harangok című egyéni estjét Meister Éva színművésznő. Ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi vártemplomban, szombaton 18 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet Teremben, vasárnap 14 órától a székelytamásfalvi református templomban. A belépés ingyenes.

CSERNÁTONI BURROGTATÓ

Szombaton tartják a 9. CseRnátoni BuRRogtatót, a Haszmann Pál Múzeum gépésztalálkozóját magyarországi és hazai gépész szakemberek közreműködésével. A program 12 órakor gépindítással kezdődik, 13 órakor kerül sor a veterán traktorok felvonulására Csernáton központjában. 15 órától a múzeumkertben kulturális műsor következik, ahol fellép a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar, a kézdivásárhelyi Pitvar néptáncegyüttes a Finom zenekar kíséretében, operettslágerek hangzanak el Lukács Mihály előadásában. A legkisebbek sem fognak unatkozni, a szervezők népi gyermekjátékokkal, kézműves műhelyekkel várják őket. A nap során cséplésbemutatót, makettkiállítást is láthatnak a rendezvényre ellátogatók. 16 órakor tombolahúzásra kerül sor, ahol sok-sok értékes nyeremény talál gazdára a múzeum támogatóinak jóvoltából.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük