Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KIÁLLÍTÁS

* A kovásznai Kádár László Képtárban szeptember 10-ig tekinthető meg egy válogatás az Árkosi Művelődési Központ képzőművészeti anyagából. A tárlat munkanapokon 11–16 óra között látogatható. Jegyár: 4 lej felnőtteknek, 2 lej gyermekeknek/nyugdíjasoknak.

* Kovásznán, a Városi Művelődési Ház épületében a Gazdáné Olosz Ella művésznő legjelentősebb alkotásaiból álló kiállítás a városi könyvtár órarendje szerint látogatható: keddtől péntekig 9–17, szombaton 9–14 óráig. A belépés ingyenes.

* A Művészeti Karaván – Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében című kiállítás ismét látogatható a Kovásznai Városi Művelődési Ház melletti sétatéren (Dózsa György park).

ELŐADÁS

Augusztus 18-án 18 órától a szörcsei református templom kertjében Marosán Csaba színművész Intés az őrzőkhöz című előadására várják az érdeklődőket. Az előadás gerincét olyan különböző korú, stílusú és hangulatú versek alkotják, melyek a hazáról, hitről, kitartásról és helytállásról szólnak.

TÚRAAJÁNLÓ

A Lemhényi Ifjúsági Szervezet augusztus 21-én indul az ojtozi völgyzártól – az Árpád-vonalon át – az Úz-völgyi zárig, augusztus 26-i megérkezéssel. A cél a két völgyzárat összekötő Árpád-vonal felderítése, továbbá a turistaösvény kifestése. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét az út hosszára (80 km) és nehézségi fokára, melynek végigjárása előzetes fizikai felkészültséget igényel. A túrázókat csomagokat szállító jármű kíséri. A résztvevőknek maguknak kell gondoskodni a 6 napra szükséges felszerelésről, az ételt (reggel és délben hideg étel, este meleg vacsora) részben biztosítják. A túra az augusztus 26-i megemlékezéssel zárul. Jelentkezni a 0752.764.238-as telefonszámon, illetve a szervezet hivatalos Facebook-oldalán lehet.

TIFF-karaván Zabolán

Szerdán és csütörtökön este kilenctől a Zabolai Mikes-birtokon vetítenek filmeket a TIFF-karaván részeként: a Vad Romániát, és egy spanyol komédiát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük