Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁS

Augusztus 10-én, kedden 18 órától a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban dr. Ozsváth Gábor Dániel néprajzkutató megnyitja a Pápateszéri vízimalmok című kiállítást. Házigazda Dimény-Haszmann Orsolya muzeológus, a résztvevőket Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere köszönti. A megnyitót követően Nagy Péter malomkutató, a Pápateszéri Molnár Céh Egyesület elnöke tart tárlatvezetést.

TÚRAAJÁNLÓ

A Lemhényi Ifjúsági Szervezet augusztus 21-én indul az ojtozi völgyzártól – az Árpád-vonalon át – az Úz-völgyi zárig, augusztus 26-i megérkezéssel. A cél a két völgyzárat összekötő Árpád-vonal felderítése, továbbá a turistaösvény kifestése. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét az út hosszára (80 km) és nehézségi fokára, melynek végigjárása előzetes fizikai felkészültséget igényel. A túrázókat csomagokat szállító jármű kíséri. A résztvevőknek maguknak kell gondoskodni a 6 napra szükséges felszerelésről, az ételt (reggel és délben hideg étel, este meleg vacsora) részben biztosítják. A túra az augusztus 26-i megemlékezéssel zárul. Jelentkezni augusztus 15-ig lehet a 0752.764.238-as telefonszámon, illetve a szervezet hivatalos Facebook-oldalán.

DBUTANT–2021

A DbutanT Fesztivál immár hatodik alkalommal, új és összetett formátumban kerül megrendezésre, azonban megőrzi az eddig megszokott tematikus műhelyeket. Így a fesztivál két része, a Collective Creation és a Shows in Competition győztes rendezőinek a kiválasztásán kívül az öt zsűritag – Radu Afrim, Eugen Gyemant, Cristian Ban, Mihaela Dragan és Bobi Pricop – workshopokat is tart a fiatal résztvevők számára. A témákat a szervezők és a rendező szakos hallgatókkal vagy frissen végzettekkel való beszélgetések alapján határozták meg, valamint a jelenlegi helyzet által kreált speciális problémákat járnak körül. Emlékeztetjük azokat, akik még nem jelentkeztek a DbutanT Fesztiválra, hogy augusztus 10-ig, keddig megtehetik. A rendezők közül a 2019-es, a 2020-as és a 2021-es végzősök előadásait várják a szervezők, a pályakezdő drámaírói versenyre jelentkezhet minden olyan személy, akinek darabját soha nem állították színpadra egy romániai színház színpadán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük