Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KÖNYVBEMUTATÓ

A Hargita Népe Lapkiadó ma 18 órakor mutatja be a gyermekeknek szánt útikönyvek, a Mesés Székelyföld könyvsorozat Háromszék, valamint Marosszék és Aranyosszék című köteteit Kézdivásárhelyen, a Vigadóban. Annácska és Zolika kalandja ezelőtt tíz esztendővel kezdődött: a Kolozsváron élő testvérpár a szülők, a nagyszülők társaságában utazgat Székelyföldön, sorra ismerve meg Csík-, Gyergyó- és Kászonszék, majd Udvarhelyszék és Háromszék, végül Marosszék és Aranyosszék településeit. A Sarány István által jegyzett mesék, történetek a két gyermek szemszögéből mutatják be a felkeresett településeket. Annácska és Zolika alakját Péter Alpár rajzolta meg, a két kedves és eleven gyermek megjelenik az Orosz Annabella, a Fazakas Ildikó és a Váncsa Mónika képzőművészek által készített illusztrációkon is. Az esemény meghívottjai Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Váncsa Mónika illusztrátorral és Sarány István szerzővel Sántha Attila beszélget.

KIÁLLÍTÁS

* A Kovászna Megyei Művelődési Központ és a kovásznai Városi Művelődési Ház közös szervezésében március 30-án, kedden 17 órakor a kovásznai Művelődési Ház udvarán kerül sor a Háromszéki Írott Tojások című szabadtéri kiállítás megnyitójára. A kiállítás április 15-ig tekinthető meg.

*Háromszéki Csillagok tárlatsorozat: Kiss Manyi színésznő születésének 110. évfordulója alkalmából nyílt kültéri színháztörténeti kiállítás megtekinthető Sepsiszentgyörgy főterén a Magyar Kulturális Intézet, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Vadon Egyesület közös szervezésében.

* Balázs István képzőművészeti kiállítása (Fény)képek címmel március 30-ig látogatható a sepsiszentgyörgyi Lábasházban.

* Az In memoriam Kántor Lajos című kiállítás április 16-ig tekinthető meg az Erdélyi Művészeti Központban.

* A sepsiszentgyörgyi Lábasházban május 21-ig látogatható a Székely Nemzeti Múzeum A szabadság színeváltozásai című tárlat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük